De leukste kraamcadeau’s

Baby geboren of zwanger? Stuur een kaartje of geef een leuk cadeautje. Hieronder vind je een aantal suggesties voor als je op kraambezoek gaat.

Babykleertjes cadeau geven

Kleertjes zijn leuk om te geven en handig om te krijgen. Maar let op, smaken kunnen erg verschillen! Let er ook op dat de maat van de kleding overeenkomt met het seizoen waarin de baby erin past. Niks zo frustrerend als moeten wachten tot je zoon of dochter eindelijk in dat leuke skipak past en dan de kraaien van het dak zien vallen van de hitte. Dus bij pasgeboren baby’s of een klein maatje kopen van stof die past bij de temperatuur van het huidige seizoen, of een maatje groter voor het komende seizoen. Zo rond een jaar (dus weer precies in dit seizoen) passen de meeste baby’s wel in maatje 80.

 

Een voorbeeld van een leuk Nederlands merk is bijvoorbeeld Pimsa. Zij verkopen duurzame baby- en kinderkleding in de maten 0-6 jaar.  Naast kraamcadeau pakketjes die je naar eigen keuze en budget kunt samenstellen, verkoopt het merk ook hele leuke kaarten en posters. Leuk om geven en om te krijgen.

Maattabel babykleding

In het volgende schema kun je zien welke kledingmaat een baby gemiddeld heeft op welke leeftijd (in maanden). Natuurlijk is elke baby anders en vallen niet alle merken kleding even groot of klein, het is een indicatie.

 

MAATTABEL
maatleeftijd
500-1 mnd
561-2 mnd
622-4 mnd
684-6 mnd
746-9 mnd
809-12 mnd
8612-16 mnd

Andere tips Kraamcadeau

  • Speelgoed, de eerste drie maanden zal het kind er niet veel mee doen, maar altijd leuk om op voorraad te hebben. Zie ook onze pagina baby speelgoed.
  • Een stapeltje luiers, en dan natuurlijk in creatieve vorm gepresenteerd. Van de aloude luiertaart tot de schattigste dyi knutsels. Kijk ook eens op Etsy.com voor leuke tips. Niet alleen een heel praktisch cadeau maar als je het goed doet ziet het er ook nog hartstikke leuk uit.
  • Fijn voor de baby: een hangmatje voor in de box!
  • Zachte knuffeldoekjes
  • Misschien minder leuk om te kopen maar zeer praktisch en ouders zijn er vaak erg blij mee: geld of een waardebon te besteden aan luiers of babykleding naar eigen smaak en keuze
  • Maak het jezelf makkelijk en bestel je kraamcadeau bij Bol.com! Vandaag besteld morgen in huis.

Denk ook eens aan de moeder (en de vader)

Het meeste kraambezoek komt met stapels kleren en speelgoed voor de baby aan. Denk ook eens aan de ouders. Het wordt zeker gewaardeerd als je iets voor hun meeneemt. Een mooie bos bloemen, douchegel, chocola of wijn… het valt vaak erg in de smaak. Dat maakt de slapeloze nachten weer een beetje goed.

 
Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.