Van kinderwens tot basisschool

baby Alles over Kinderen: een overzichtelijke en onafhankelijke site vol informatie over zwanger worden, zwangerschap en bevalling. Van baby en dreumes of peuter tot het schoolgaande kinderen.

 • Handige rekentools

  Op onze site staat een aantal handige tools:

 • pregnancy

  Zwangerschap

  Voor de één een roze wolk, de ander heeft vooral last van Zwangerschapskwaaltjes. Het is in ieder geval een bijzondere periode. Wat moet je allemaal regelen, waar moet je op letten qua eten en drinken? Hoe zit het met zwangerschaps en bevallingsverlof?

 • broertje

  Baby erbij?

  Krijgt je kleine er een broertje of zusje bij? Dat is alleen maar leuk toch? En het blijft ook leuk als je je kleine op een goede manier voorbereidt.

 • foetus

  Ontwikkeling foetus

  De ontwikkeling van de vrucht tijdens de zwangerschap per week. Van bevruchte eicel tot embryo tot foetus tot voldragen baby. In welke week ben jij nu en hoe ziet je kindje er nu uit?

Meest gelezen

Prijsvragen, foto's, winacties

September 2017

Win het boek van Superjuffie op de Zuidpool! Lees hier meer over het boek en hoe je winnen kunt. Doe mee!

Superjuffie

Foto's

Of doe mee met de foto van de maand wedstrijd en wie weet plaatsen we jou foto op onze site.

Zindelijkheid trainen

zindelijkheid training Hoe wordt je kind zindelijk en wat kun je daar zelf aan doen? Op welke leeftijd kun je verwachten dat je kind voor het eerst op het potje gaat? En wat als er, lang nadat het zindelijk is, opeens weer "ongelukjes" komen? Op onze pagina over zindelijkheid leggen we uit hoe of wat.

Meer artikelen

 • slapend kind

  Lekker slapen!

  Niets is fijner dan je kind als een roosje zien slapen. Maar hoeveel slaapt een baby of kleuter eigenlijk? En wat als doorslapen of naar bed gaan een probleem is? Lees meer over kinderen en slaap. Met verschillende tips!

 • baby melk fles

  Voeding

  Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft, elke ouder heeft zo nu en dan vragen. Wat moet je baby eten en drinken op welke leeftijd? En wanneer? Bekijk het voedingsschema. Met een voorbeeldschema voor fles- en borstvoeding, tips van onze dietiste en een aantal specials.

  Soms zijn er problemen met eten. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van koemelkallergie of een gluten intolerantie. En wat mag je eigenlijk allemaal (niet) eten en drinken tijdens de zwangerschap?

 • bang kind

  Kinderangsten

  Wanneer is je kind er aan toe om de luier om te wisselen voor een onderbroek en op het potje of op de wc te gaan plassen? En hoe help je je kind het beste daarbij?

Blog, tips en prijsvragen

12 comments

Hoe een doodgewone bevalling heel bijzonder kan zijn

De bevalling van onze oudste ging niet zonder slag of stoot. Het heeft ons er niet van weerhouden om een tweede kind te willen. Dit keer werd het een hele natuurlijk, doodgewone bevalling volgens het boekje. Heerlijk. En niet minder bijzonder.

pas geboren, een bevallingsverhaal

Lees hier het bevallingsverslag. (En wat zijn jouw ervaringen? Schrijf mee!?)

Wil je zelf meeschrijven op onze blog? Dat kan! Stuur jouw blog in