Bee simulator – game met een boodschap

Voor de PS4, Nintenod Switch en Xbox

Begin aan een groot avontuur als een klein bijtje en verken de wereld om je nest te redden in Bee Simulator! Beleef plezier met het hele gezin in de eerste game waarin je het leven van een bij ervaart.  Verken een wereld die is geïnspireerd door Central Park, waar je deelneemt aan bijenraces, communiceert met andere bijen, stuifmeel van zeldzame bloemen verzamelt en gevaarlijke wespen te slim af moet zijn.

Speel met vrienden en familie in drie spelstanden, waaronder coöp en PvP op een gedeeld scherm.

Het bijenvolk ontwaakt als de eerste zonnestralen het nest verwarmen. Tijd om je vleugels uit te slaan en orders te krijgen van de koningin voor je eerste missie. En dan begint je avontuur. Mensen willen de boom waarin je nest is gebouwd omhakken, dus het lot van je hele volk rust op jouw kleine schoudertjes!

 

Boodschap

Naast dat Bee Simulator gewoon een leuke game om te spelen is, is het ook heel leerzaam en  heeft het spel ook een boodschap, die direct aan het begin duidelijk wordt gemaakt. De bijenpopulatie wereldwijd neemt af, en dat is slecht nieuws. Zonder bijen geen leven zoals we dat nu kennen, dus “Be(e) the change“, bescherm de bijen en de natuur! Het spel geeft aan het begin, maar ook tussendoor heel veel interessante feiten over bijen en andere dieren en planten. Het verhaal speelt zich af in Noord Amerika, zoals je kunt zien wanneer je de bijenkorf verlaat, maar ook komt het leven in Afrikaanse natuur aan de orde en kun je de dierentuin een bezoekje brengen. Het spel is leerzaam, maar zonder saai of vervelend te worden voor de gamer.

Terwijl je speelt, en de hele korf met de bijenfamilie probeert te redden, leer je onwijs veel over bijen.

Bee Simulator, het verhaal

Je begint in bijenkorf, waar je als klein larfje wordt geboren. Langzaam wordt je groter, en leer je meer. De eerste stapjes, je leert vliegen, andere bijen helpen je met het vinden van bloemen en pollen. Je volgt de gele straal om te zien waar je heen moet, en leert hoe je punten kunt verdienen die je later weer uit kunt geven aan allerlei items zoals een nieuwe skin of 3d modellen van andere dieren en natuurlijke elementen.

Je uiteindelijke taak is natuurlijk het bestuiven van allerlei soorten bloemen.Maar onderweg vecht je tegen wespen, moet je Jordan bee – die supersnel is – bij zien te houden in een heuse flightrace, en is er een tijdslimiet waarbinnen je een en ander moet verzamelen.

 

Graphics en muziek

Het spel is een mooie combinatie tussen simulator en spel. Je mag soms geloven een bij te zijn, maar  je krijgt echt wel iets meer dan de bij zelf in de echte wereld. Het vinden van honing en het uitvoeren van de missies is net wat makkelijker en leuker gemaakt. Er zijn minigames toegevoegd, zoals een mini-dansgame wanneer je wilt weten waar de andere bijen zich bevinden. Dit doen de bijen in het echt ook! Verder zie je bijvoorbeeld op een bepaald moment hoe de bij zelf ziet (bee-vision, met minder kleuren), maar er is ook een verhaallijn toegevoegd en het puntensysteem natuurlijk, om de game leuk speelbaar te houden. De graphics zien er erg mooi uit, vriendelijke kleuren en veel verschillende achtergronden.

Ook de muziek, gecomponeerd door  Mikolai Stroinski is mooi en past bij de game.

 

Het spel is kindvriendelijk, leerzaam én gewoon een superleuke game waarin je kunt vliegen en minigames kunt spelen. Al is het echte vliegen zo nu en dan best lastig voor de wat minder geoefende gamers, het spel is toch leuk. Voor kinderen, voor opgeschoten tieners die al flink wat game-ervaring hebben, maar ook zeker voor volwassenen. Helemaal leuk is het natuurlijk om het spel samen met je kind te spelen.

Over het spel

Bee Simulator is uitgebracht door Big Ben. PEGI leeftijd 7 jaar en ouder.  Originele spel is in het Engels, maar je hebt ook de mogelijkheid het spel in het Nederlands te spelen. Keywords: behendigheid, simulatie, flightsimulatie, dieren. Het spel is beschikbaar voor de Nintendo Switch, de XBox en de PS4.

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.