De wereld en de oceaan

Twee prachtige prentenboeken om cadeau te geven (of zelf te houden...)

Op zoek naar een cadeau voor de decembermaand waar je kind echt voor langere tijd iets aan heeft? Bekijk deze twee prachtige boeken eens. Vol informatie, helemaal afgestemd op wat kinderen interessant vinden en vooral ook prachtig vormgegeven. Daar kijk je als volwassene ook graag in mee.

Ontdekkingsreis over de wereld

Bij het woord atlas kun je misschien denken aan dat hele saaie boek met onbegrijpelijke platen van vroeger op school. Dit is er een van een andere categorie: geen saai naslagwerk maar een vrolijk én leerzaam kijkboek voor kinderen vanaf een jaar of 4. Met Atlas – Een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld heb je een geweldig boek in handen dat kinderen elke bladzijde weer uitnodigt de kaart zorgvuldig te bestuderen. Ook ontzettend leuk om samen met je kind in te kijken en te praten over de verschillende landen in de wereld.

Atlas voor kinderen Mizielinska
Kijkje binnen in de atlas: “Frankrijk”

Elke kaart is mooi geïllustreerd, korte teksten verduidelijken de kleine tekeningen over onder meer flora, fauna, cultuur, taal en bevolking. Natuurlijk worden belangrijke feiten als de hoofdstad, de gesproken taal, de vlag, het aantal inwoners en dergelijke vermeld. Maar ook lees je over sport, eten, beroemde personen en meer.

De limited edition van het boek is uitgevoerd in een luxe kwaliteit met stevige hardcover kaft en mooi papier gekleurd in zachte moderne pastelkleuren. In de limited edition zijn 20 extra landen toegevoegd ten opzichte van de 50 in de gewone versie.

Geschreven en getekend door de Poolse auteurs Aleksandra Mizielinska en Daniel Mizielinski. Onder meer te koop bij BOL.com.

Ontdek de Oceaan

Het tweede boek dat meer dan de moeite van het bekijken waard is heet Ontdek de oceaan. Dit mooi geillustreerde boek gaat over het leven in de oceanen.

Ontdek de oceaan kinderboek
Kijkje in het boek “Ontdek de Oceaan”

Een boek met mooie tekeningen en weetjes over de oceaan.

Wist je dat zeepaardjes van kleur kunnen veranderen om niet op te vallen? Of dat heremietkreeften soms van (schelp)huis ruilen? Duik in de wonderbaarlijke wereld van zeeën en oceanen. Zoek naar de dolfijnen die uit het water omhoog schieten, of verbaas je over de reusachtige octopussen die in de diepzee leven. Zie pinguïns op de ijsrotsen springen en door het water vliegen. Laat je verrassen door de confrontatie tussen een groep orka’s en een grote witte haai en volg de gloed van een vampierinktvis terwijl die op weg gaat naar de donkere dieptes van de oceaan.

Het boek is gemaakt door Susie Brooks en Dawn Cooper en bevat een gratis uitneembare poster. Te koop bij onder meer BOL.com

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.