De leukste (kinder)boeken van 2019

Anders is anders – en dat is heel gewoon

Het boek Anders is anders van Sam Loman is een vrolijk geillustreerd boek voor alle kinderen die anders durven zijn. Want dat is namelijk heel gewoon!

Een herkenbaar en positief verhaal over een jongetje met autisme.

Anders houdt niet van harde geluiden. Hij houdt ook niet van fel licht en sterke geuren, van rommel of heel veel mensen. Daar wordt hij boos van. Of verdrietig. Hij houdt wel van lijstjes. En van dino’s. Daar weet hij heel veel van. Anders is een beetje anders dan de anderen. En dat is maar goed ook. Want hoe saai zou het zijn als iedereen hetzelfde was? Anders is een ontroerend en herkenbaar prentenboek over anders zijn – maar er toch gewoon bij horen!

Sam Loman

Sam Loman studeerde af aan de Willem de Kooning Academie en behaalde haar master Art & Design aan de universiteit van Hertfordshire. Ze werkt als illustrator, grafisch vormgever en fotograaf en maakt onder andere kinderboeken, stationery, kaarten, behang en meer. Sam Loman illustreerde eerder boeken van o.a. Jim Bakkum en Marianne Busser en Ron Schröder. Het boek “Anders” is haar debuut als prentenboekenauteur.

Winactie

Wil je dit boek winnen? Bekijk onze social media!

Welkom Kindje Kom Erbij

Een mooi boekje van Marianne Busser en Ron Schröder, met illustraties van Sam Loman. In dit boek vind je veel lieve tekeningen en schattige versjes over geboorte en adoptie, baby’s, broertjes en zusjes en alles wat maar met het nieuwe leven te maken heeft. Leuk om als kraamcadeau te geven of samen te lezen met de andere kinderen! Ook vanwege de mooie zachte “padded” kaft een echt cadeauboek.

Welkom kleine baby
ik geef elke dag aan jou
wel honderd kleine kusjes
omdat ik van je hou!

Het boek Welkom Kindje Kom Erbij is onder meer te koop bij BOL.com

 

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

Een kinderboek in de categorie “lekker vreemd”.  Voor boomhutfans die meer willen!

Bizarria is de vreemdste plek ter wereld. Een bodemloze rivier, een tunnel naar nergens, pratende ratten, vegetarische piranha’s, onzichtbare families en nog veel meer. Het is er allemaal doodnormaal.

Op een dag ontdekken Kipper, Tobias en Cimfonie dat er iets geks aan de hand is. Een groeiend aantal mensen gedraagt zich ineens zorgwekkend normaal. Bizarria dreigt een oersaaie, doodgewone plek te worden. Wat is er aan de hand? Wie zit hier achter?

Bizarria kinderboek tip 2019

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria is het eerste deel in een bekroonde succesreeks: ‘anders zijn is cool!’ Adam Cece sleepte er de Text Prize for Young Adult en Children’s Writing mee in de wacht. Het boek werd ook getipt door Waanzinnige Boomhut-auteur Andy Griffiths.

Lekker vreemd boek voor boomhutfans die meer willen

Geniet van alle nonsens terwijl de pagina’s door je vingers vliegen. Een rollercoaster van plezier, vriendschap en gekke avonturen.
Kids’ Book Review

Alleen de opdracht voorin het boek is al mooi: “Eer het uniek, koester de onzin, blijf fantastisch”. Een opdracht die ik mijn kinderen ook graag geef.

En inderdaad, dit boek werd ook zeer goed ontvangen. Een verhaal vol fantasie, humor en spanning.  Een leuk verhaal, duidelijke teksten, leuke illustraties. Elk kind zou dit moeten lezen.

Het boek is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. En onder meer te koop bij BOL.com

Auteurs

Schrijver, Adam Cece, woont in Adelaide. Met Bizarria won hij de Text Prize for Young Adult and Children’s Writing. Illustratrice Heleen Brulot woont en werkt in Nederland. Ze studeerde illustratie aan de Koninklijke Academie Den Haag.  Het boek is vertaald door Edward van de Vendel.

 

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.