Baby algemeen

De leukste kinderboeken van 2019

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

Een kinderboek in de categorie “lekker vreemd”.  Voor boomhutfans die meer willen!

Bizarria is de vreemdste plek ter wereld. Een bodemloze rivier, een tunnel naar nergens, pratende ratten, vegetarische piranha’s, onzichtbare families en nog veel meer. Het is er allemaal doodnormaal.

Op een dag ontdekken Kipper, Tobias en Cimfonie dat er iets geks aan de hand is. Een groeiend aantal mensen gedraagt zich ineens zorgwekkend normaal. Bizarria dreigt een oersaaie, doodgewone plek te worden. Wat is er aan de hand? Wie zit hier achter?

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria is het eerste deel in een bekroonde succesreeks: ‘anders zijn is cool!’ Adam Cece sleepte er de Text Prize for Young Adult en Children’s Writing mee in de wacht. Het boek werd ook getipt door Waanzinnige Boomhut-auteur Andy Griffiths.

Lekker vreemd boek voor boomhutfans die meer willen

Geniet van alle nonsens terwijl de pagina’s door je vingers vliegen. Een rollercoaster van plezier, vriendschap en gekke avonturen.
Kids’ Book Review

Alleen de opdracht voorin het boek is al mooi: “Eer het uniek, koester de onzin, blijf fantastisch”. Een opdracht die ik mijn kinderen ook graag geef.

En inderdaad, dit boek werd ook zeer goed ontvangen. Een verhaal vol fantasie, humor en spanning.  Een leuk verhaal, duidelijke teksten, leuke illustraties. Elk kind zou dit moeten lezen.

Het boek is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. En onder meer te koop bij BOL.com

Auteurs

Schrijver, Adam Cece, woont in Adelaide. Met Bizarria won hij de Text Prize for Young Adult and Children’s Writing. Illustratrice Heleen Brulot woont en werkt in Nederland. Ze studeerde illustratie aan de Koninklijke Academie Den Haag.  Het boek is vertaald door Edward van de Vendel.

 

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.