Het museum mysterie

maak kans op dit spannende kinderboek

Ik heet Ted Spark. Ik ben 12 jaar en 281 dagen oud. Ik heb zeven vrienden. Er staan negen leugens in de zilverkleurige map getiteld Mijn Leugens in mijn  bureaula.”

Na Het Reuzenradmysterie is er nu een vervolg: Het Museum Mysterie. Ook los te lezen!

Over Het Museum Mysterie

Deze zomer ging ik op vakantie naar New York om mijn tante Gloria en neef Salim te bezoeken. Toen ik daar was, werd er een schilderij gestolen uit het Guggenheim Museum, waar mijn tante Gloria werkt.
Iedereen was heel ongerust en verdrietig. Ik begreep het probleem niet. Ik zie het nut niet van schilderijen, zelfs als ze 9,8 miljoen dollar waard zijn. Misschien komt dat door mijn ongewone brein, dat anders werkt dan dat van andere mensen.
Maar toen werd tante Gloria beschuldigd van diefstal – en tante Gloria is familie. En toen besefte ik hoe belangrijk het is om het schilderij te vinden en te ontdekken wie het echt heeft meegenomen.

En zo gaat Kevin wederom op onderzoek uit.

Ontroerend, spannend en met humor geschreven. Het boek is bedoeld voor tieners (met en zonder ass!) maar ook voor volwassenen die meer willen begrijpen van de ingewikkelde wereld van kinderen met autisme.

Meer begrip voor autisme

Het Museum Mysterie is geschreven door Robin Stevens, en speelt in op de groeiende behoefte aan begrip voor autisme. Het is het vervolg op Het Reuzenrad Mysterie van Siobhan Dowd, waarbij dezelfde Ted in Londen op onderzoek uitgaat na de mysterieuze verdwijning van zijn neefje uit de gesloten cabine van het reuzenrad.

Door de hoofdpersoon Ted, een jongen met een autistische stoornis als ik-figuur aan het woord laten word je als lezer als het ware meegetrokken in zijn gevoelens en gedachtenwereld en krijg je bewondering voor een kind dat in een voor hem zo complexe wereld toch zijn weg weet te vinden.

(De royalties van de vier kinderboeken van de inmiddels overleden Siobhan Dowd gaan naar een fonds dat achtergestelde kinderen helpt met schrijfvaardigheid. En het is zeker de moeite waard om haar boeken te lezen!)

 

Meedoen met de prijsvraag?

Je kunt dit boek bij ons winnen! Stuur een mail of geef je reactie hieronder. Like-en op facebook is ook fijn.

Op 12 februari trekken we een winnaar!