Haak of brei een inktvisje

Bekijk hier hoe je een couveusekindje kunt helpen

Het Octo project

Geluk zit in een klein inktvisje! Haak & Brei Lieve Inktvisjes is het officiële boek van het Deense Octo Project: inktvisjes haken en breien voor couveusekindjes. Het project neemt nu ook een vlucht in Nederland.

Het Deense Octo Project

Het Deense Octo Project is ontstaan door de spontane actie van een vader. Hij was inktvisliefhebber en liet er eentje haken voor zijn te vroeg geboren baby, die in een couveuse lag. Hij zag wat een positief effect het had op het kind; het werd er rustig van. Ook bij andere vroeggeborenen bleken de inktvisjes comfort en veiligheid te bieden, en zo ontstond het Deense Octo Project Spruttegruppen (2013): inktvisjes haken en breien voor couveusekindjes. En dat heeft een vlucht genomen over de hele wereld.

Doneer je inktvisje aan couveusekindjes in Nederland en Belgie

Ook in Nederland en Vlaanderen is een succesvol inktvisproject opgezet: Kleine inktvisjes haken en breien voor couveusekindjes. Veel ziekenhuizen hebben zich hier bij aangesloten. Kijk
op www.kleine-inktvisjes.eu voor meer informatie. Zo brei of haak je niet alleen om zelf lekker bezig te zijn maar ondersteun je ook nog eens een goed doel!

Hoe maak je zo’n inktvisje?

Knuffels haken en breien is momenteel ontzettend populair. Het maken van kleine kleurrijke inktvisjes is een ontspannende bezigheid, waarmee je ook nog eens een (premature) baby gelukkig kunt maken. In dit Nederlandstalige boek wordt stap voor stap en met veel plaatjes uitgelegd hoe je zo’n knuffeltje maakt. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden!

Naast het basispatroon van de inktvisjes biedt dit boek volop inspiratie om de knuffel een persoonlijke touch te geven. Met de stap-voor-stap-instructies is dit boek geschikt voor beginners, maar ook ervaren hakers en breiliefhebbers zullen van dit boek genieten. Er is een breed scala aan ideeën voor iedereen die leuke inktvisjes wil haken of breien, voor het goede doel of gewoon voor jezelf.

Filmpje!

Bekijk ook deze vierdelige tutorial over hoe je een inktvisje haakt.

1 reactie
  1. Esther

    Ik gahet proberen, superleuk! Esther

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.