Sintcadeaus 2018

Haar doneren in Oktober borstkankermaand

“Geef om haar – Doneer je haar”

Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de “borstkankermaand”. 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Ook moeders, ook oma’s. Een heftig gegeven. Vooral ook omdat we allemaal wel 7 vrouwen om ons heen kennen. Voor wie doneer jij? Voor je zus? Je buurvrouw? De moeder van de beste vriend van je zoontje? De juf op de creche van je dochter? Voor jezelf?

De campagne van Pink Ribbon roept op om geld te doneren voor borstkankeronderzoek. Hard nodig, geef vooral gul. Maar wat kun je nog meer doen?

Maak borstkankerpatiënten blij: doneer jouw haar

Als je gezond bent, geldt dat een goed verzorgd uiterlijk meer zelfvertrouwen geeft. Dat is zeker ook zo als je ziek bent. Kanker en behandelingen hiervan hebben vaak gevolgen voor het uiterlijk. Hoewel het veelal om tijdelijke veranderingen gaat, is de impact groot voor degene die het overkomt. Extra aandacht en zorg voor dit veranderende uiterlijk kan veel voor iemand betekenen.

Heb jij lang haar waar je wel wat van kunt missen? Dan kun jij daar een andere vrouw heel blij maken. De Haarstichting zamelt namelijk haardonaties in. Van deze haardonaties worden haarwerken gemaakt, die kostenloos worden aangeboden aan financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker .

Laat je gratis of met korting knippen

Behalve dat jij iemand anders heel blij maakt met jouw haar, kun je je zelf ook nog eens blij maken met een nieuwe coupe. Laat je gratis knippen, of met flinke korting. Hier staat een overzicht van de 400 kapsalons die gratis of met 50% korting knippen wanneer je je haar wilt doneren aan de Haarstichting/Haarbank. Ook gekleurd of grijs haar is meer dan welkom. Wel moeten de vlechten die worden ingeleverd (in verband met de te gebruiken knooptechniek) minimaal 30 centimeter lang zijn. Hier is een mooie pruik mee te maken.

Doneer je vlecht

Help ook een financieel minder bedeelde vrouw met borstkanker gratis aan een prachtig haarwerk van echt haar! Voor de drie langste vlechten die worden ingestuurd door lezers van deze site hebben we nog een extraatje: deze worden beloond met een leuke roze a4 formaat schoudertas. (*)Lang haar

Hoe meedoen?

  • Ga naar een van bovenstaande kappers (of naar je eigen kapper of knip zelf). Heb je nog ergens een oude, eerder afgeknipte vlecht liggen, ook die is welkom!
  • Stuur je haar in één of meer vlechten in een envelop op naar De Haarstichting. Lees op de site van de haarstichting hoe je haar kunt doneren.
  • Stuur een fotovan vóór en ná de knipbeurt  op naar Allesoverkinderen, naar ons mailadres (klik). Vergeet vooral ook niet te vermelden hoe lang de afgeknipte vlecht is!

(*) deze actie is inmiddels afgelopen

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.