Garfield Kart Furious Racing

Melige party-game voor de hele familie

Houd je van gamen en van race-spelletjes? Natuurlijk is er Mario Kart, maar er is nog veel meer. Een grappige variant is Garfield Kart Furious Racing. Wat ons betreft een prima  spel voor de komende feestdagen!

Garfield Kart Furious Racing

Even wat feiten. Garfield Kart Furious Racing is

  • beschikbaar op de Nintendo Switch, de Playstation4 en XboxOne
  • PEGI-leeftijd: 3
  • Arcade
  • videogame
  • uitgegeven door Mindscape

Beschrijving

Garfield Karting is dus een racegame, maar dan helemaal in de grappige Garfield style.

Garfield is natuurlijk de dikke luie rooie kat uit de strip met de gelijknamige naam die iedereen waarschijnlijk wel kent, gemaakt door Jim Davies. Samen met baasje Jon, hond Odie en andere personages uit de wereldberoemde strips kom je hem nu tegen in deze racegame.

Behalve dat je in je karretje de bekende personages zoals Garfield, Jon, Odie en de rest kunt kiezen, is de hele game overgoten met een Garfield sausje. De 16 circuits en prijzen zijn gelinkt aan Garfields grootste hobby: eten. Van melkflesjes tot lasagne, hamburgers en de pizza cup. Er zijn 3 gamemodes, van makkelijk tot moeilijk.

Je kunt het spel spelen in lokale split-screen tot maximaal 4 spelers, maar heb je 8 vrienden met een Switch dan kun je ook met 8 mensen spelen, allen op een eigen scherm. Maar het spel is ook prima alleen te spelen. Je kunt ook online spelers uitdagen voor races met maximaal 8 spelers.

Garfield Kart: Furious Racing (Xbox One)

Review

Wij hebben het spel getest op de Ninento Switch. Ons testteam wist het volgende te vertellen:

Een goed spel, maar wel vrij moeilijk in de besturing. Ook spelers die goed zijn in Mario Kart zijn niet direct goed in Garfield, je belandt soms wat snel op je kop in de vangrails. Het is in die zin misschien geen spel voor serieuze spelers die niet tegen hun verlies kunnen, maar eerder een grappig racespel om met zijn allen te spelen.

Plussen: Het systeem waarbij je karakter, auto, hoed en spoiler invloed hebben op je rijprestaties is leuk bedacht. Met betere spullen kun je ook makkelijker de race winnen. Je kunt ook puzzelstukjes verzamelen. De hele Garfield sfeer is leuk.

Minnen: de besturing is niet altijd even fijn en het geluid van de karts kan irritant worden.

Al met al geven onze reviewers het spel een 7,5 / 10.

“Net zoals Garfield niet serieus is, is ook Garfield Kart Furious Racing dat niet. Deze game is een echte partygame waarin het draait om plezier”

Conclusie

Garfield Kart is vooral een leuke game om tegen elkaar te spelen op een melige middag of op een feestje met veel vrienden.  Wat ons betreft een prima invulling van de kerstdagen met de familie dus!

 

Afbeeldingsresultaat voor switch garfield kart

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.