Baby algmeen

Black Friday

Waar komt Black Friday vandaan en wat betekent het voor ons

Black Friday is een fenomeen dat is komen overwaaien uit Amerika. Op de eerste vrijdag na Thanksgiving, een dag die veel werknemers vrij hebben, starten Amerikanen traditiegetrouw met grote inkopen doen voor kerst. De winkeliers speelden daarop in met het geven van enorme kortingen in de winkels, producten werden het hele jaar niet zo goedkoop aangeboden.  De naam verwijst naar de enorme verkeersdrukte die dat rond Philadelphia in 1965 gaf in en rond de stad.

Mensen gingen al dagen van te voren in een slaapzak voor de winkels in de rij liggen om maar niet vast te hoeven zitten in het verkeer en als natuurlijk ook als eerste bij de aanbiedingen te kunnen zijn. Je hebt vast ook wel eens zo’n Amerikaans filmpje gezien waarbij mensen onder nét geopende rolluiken doorkruipen of elkaar verdringen op weg naar binnen om maar als eerste bij de koopjes te zijn.

Black Friday 2017 in Nederland

Zoals gezegd, het fenomeen van flinke kortingsacties is over komen waaien naar Nederland. Veel winkels doen mee en geven enorme kortingen op hun producten. Voor consumenten dus een mooie gelegenheid om te profiteren van superscherpe deals. Gelukkig hoeven we niet in slaapzakken voor de deur te liggen als je ook on-line kunt kopen! In 2017 valt Black Friday op 24 november. Grote winkels als de MediaMarkt, Wehkamp, H&M en Bol.com doen er aan mee.

Black Friday Festival bij BOL.com

Bij BOL.com beperken ze zich niet tot komende vrijdag, ze maken er een heel Black Friday Festival van. De acties starten vandaag al. En blijf kijken, want er komen elke keer spectaculaire deals bij. 

 

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.