Hoe houd je jouw kind thuis in beweging?

Voetjebal en Panasj online

Het is niet altijd even makkelijk om verplicht langere tijd thuis te zitten, en met kinderen in huis is dat al helemaal een opgave. Een lichtpuntje in deze tijd, van de corona-pandemie, is dat men elkaar met man en macht probeert te motiveren en te vermaken. Ook voor kinderen is er online veel te vinden ter educatie of vermaak, van gratis leerplatformen tot aan gratis sportlessen.

Het is nu erg belangrijk voor kinderen dat zij geen achterstand oplopen op school, maar het is ook van belang dat kinderen genoeg blijven bewegen. Naast het feit dat beweging goed is voor het lichaam en voor de conditie, is het ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en bevordering van de concentratie. Kinderen hebben minimaal een uur per dag beweging nodig. Nu de gymlessen zijn uitgevallen en veel buiten spelen momenteel niet altijd mogelijk is, is de ouder verantwoordelijk dat een kind genoeg lichaamsbeweging krijgt. Maar wat te doen als je zelf eigenlijk hele dagen moet werken?

Kinderen hebben minimaal een uur per dag beweging nodig.

Kindvriendelijk sportkanaal via YouTube

Voetjebal en Panasj, een voetbal- en hockeyschool voor kinderen in heel Nederland, hebben niet stilgezeten de afgelopen dagen. Vanwege het coronavirus hebben zij al hun lessen tot en met 6 april moeten annuleren, maar om kinderen in beweging te houden hebben zij beiden een YouTubekanaal gelanceerd. Op deze kanalen bieden zij online sportlessen aan voor kinderen die thuis, zonder al te veel materialen, uit te voeren zijn. Elke aflevering begint met een warming-up, gevolgd door een oefening of een leuk spel.

Bekijk hier de lessen van VoetjebalTV, en hier de lessen van PanasjTV.

Op zaterdag 21 maart, van 9:30 uur tot en met 10:00 uur gaan zij live op YouTube, om met zo veel mogelijk kinderen tegelijk te gaan sporten. Je kan je kosteloos abonneren op hun YouTubekanalen, dan krijg je een melding van hun activiteiten. Druk hiervoor op de rode abonneerknop. Meedoen is ook gratis!

Voetjebal
Voetjebal

Wie zijn Voetjebal & Panasj?

Panasj (een hockeyschool) is er voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar. Voetjebal (een voetbalschool) is er voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Beide scholen bieden lessen aan op verschillende locaties in heel Nederland. Zij hanteren een speciale methode, ontwikkeld vanuit de gedachte dat kinderen in deze tijd weinig gevarieerd bewegen. Kinderen die goed kunnen bewegen, zijn ook beter in staat om cognitieve vaardigheden te ontwikkelen.

Motoriek verbeteren op een speelse manier

Op een speelse manier komen de kinderen in aanraking met hockey of voetbal, waarbij de nadruk ligt op spel en plezier. Naast de aandacht voor de technische basisvaardigheden worden tijdens de lessen diverse basale ontwikkelingsgebieden aangesproken om de motoriek te verbeteren. Ook leren de kinderen onder andere kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen. Al het materiaal dat deze scholen gebruiken is speciaal ontworpen voor kinderen om de coördinatie, behendigheid en balans te stimuleren.

Kinderen die goed kunnen bewegen, zijn ook beter in staat om cognitieve vaardigheden te ontwikkelen.

Doen jij en je kind ook mee aanstaande zaterdag?

Zijn jullie er ook bij? Op zaterdag 21 maart, van 9:30 uur tot en met 10:00 uur, live op Youtube. Bekijk hier de lessen van VoetjebalTV, en hier de lessen van PanasjTV.

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.