BabyBaby

Knallen met Asterix & Obelix XXL2 – winactie

De leukste game voor de kerstvakantie 2018 (en daarna...)

Mindscape heeft een nieuwe Asterix & Obelix game uitgebracht. De twee bekende Gallische striphelden zijn na jaren terug in Asterix & Obelix XXL 2 . Beleef hun avonturen mee op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One of PC.  Zo kom je de vrije dagen rond kerst wel door!

De game – een review

Vrijwel iedereen kent de strips van Asterix en Obelix, en hun strijd tegen de Romeinse bezetter. Hilarisch, voor klein en groot. De game gaat hier op door.  In Asterix & Obelix XXL 2 moeten de kleine, slimme Asterix en zijn onafscheidelijke metgezel Obelix uitvogelen waar de druïde Panoramix is gebleven.

Je kunt 6 werelden ontdekken en de kwaliteiten van zowel Asterix als Obelix gebruiken door tussen de karakters te wisselen. Lekker vechten tegen legers vol Romeinen die je allemaal met een goed gemikte klap uit hun Romeinse sandalen kan slaan. Vooral als de legendarische toverdrank er aan te pas komt vliegen de helmen al snel door de lucht. Naast het vechten en soldaten uitschakelen door krijg je ook af en toe een puzzel voorgeschoteld om verder te kunnen komen in de game. Zeker leuk voor de afwisseling.

Of je nu al jaren grote fan bent of de avonturen van Asterix en Obelix pas net hebt ontdekt, de actie en avonturen game Asterix & Obelix XXL 2 is leuk voor iedereen. Zowel jong als oud zullen genieten van het spannende avontuur in Las Vegum, een pretpark gemaakt door Julius Caesar. Terwijl je je weg door het park zoekt zul je verschillende, kleurrijke thema’s tegenkomen zoals Lutetia, Klein Venetië, LuckSore en Pirateneiland.

Asterix en Obelix XXL 2 game

 

De graphics zijn prima, de bewegingen soepel. Natuurlijk zie je de grappige figuurtjes uit de strips allemaal terug. Wat overigens niet wil zeggen dat je de stripboeken persé moet kennen om de game te kunnen spelen. De game zit functioneel goed in elkaar. Een paar kleine dingetjes die in de vorige versie van jaren terug op de Nintendo DS nog niet helemaal lekker werkten zijn vervangen. Deze game loopt prima.

Net als in de stripverhalen zit er in de game ook een extra laagje met grappige verwijzingen en meer of minder duidelijke knipogen. We zagen onder meer Donkey Kong,  Mario Sunshine en een eindbaas die Larry Croft (de mannelijke, dikke versie van Lara)…

Speciale editie

Asterix & Obelix XXL 2 wordt uitgebracht in twee speciale edities:Figurine Cesar Asterix Obelix game

 • Een Limited edition met daarin de game en drie figurines: Asterix, Obelix en Idefix
 • Een collectors edition met daarin de game, een grote Asterix figurine (15cm), een exclusief t-shirt en twee lithografieën.

Bekijk hier de trailer van de game. Vanaf 29 november is Asterix en Obelix XXL 2 onder meer te koop bij BOL.com

 

Ook interessant
4 reacties
 1. Bianca

  Als echte Asterix- en Obelixfans willen mijn zoons Kyan en Tye dit spel supergraag op de PlayStation4. De vorige hebben ze helemaal uitgespeeld op de Nintendo en nog steeds favoriet!

 2. Janet

  Zou het super graag winnen voor mijn zoon.Een mooie game,eens wat anders dan Fortnite.

 3. rene venema

  rare jongens die romeinen

 4. Miriam Gruijthuijsen

  Kaylen onze kleinzoon houdt net zoals opa Leon, van gamen en van Asterix en Obelix.
  Het zit dus in de genen.
  Hoe leuk zal het zijn, om dit te winnen voor deze stoere kerels

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.