Kinderwinterjassen trends voor 2018/2019

Nu het langzaam maar zeker weer een stuk frisser begint te worden, is het tijd om weer te kijken naar de modetrends voor de kleintjes voor de winter van 2018/2019. Net als ieder ander koud seizoen zien we ook deze winter vrolijke kleurtjes en prints voor de kids terug. Lekker kleurrijk de winter in, waarom ook niet? Daar kunnen wij volwassenen soms nog wel eens een voorbeeld aan nemen. In dit artikel vertellen we je meer over dé kinderwinterjassen trends van 2018/2019. Lees je mee?

Stoere winterjassen voor de jongens

Ook dit jaar ligt de nadruk bij de winterjassen voor onze jongens op stoer met veel print en kleur. Dit zien we alleen al terug in de keuze van de kleuren: koele kleuren met extra pit, zoals marineblauw, legergroen, grijs en zwart. Ook zien we verschillende tinten bruin terug die je mooi kunt combineren met meer fellere kleuren. Wat betreft materiaal staat duurzaamheid dit jaar centraal. We kiezen massaal voor duurzame jassen van kwalitatief materiaal; jassen die jaren mee kunnen.

Hierbij kun je bijvoorbeeld gaan voor de gewatteerde jas; een tijdloos item dat heerlijk warm is, trendy is én in verschillende kleuren te verkrijgen is. Ook is de gewatteerde jas voor jongens goed te combineren met leuke sjaals en mutsen en kunnen ze er in rennen, spelen en vrij bewegen omdat het materiaal zo gemakkelijk om het lichaam valt. Voor een langer model met capuchon zien we dit jaar veel parka’s in de (web)winkels hangen. Tip voor een stoere look: combineer een legergroene parka met een mooie spijkerbroek en een paar coole veterboots.

Trends voor meisjesjassen

Bij de meiden zien we meerdere, hele verschillende trends. Wat het meest opvalt zijn de jassen die een ware kopie zijn van de damesjassen voor het aankomende winterseizoen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie, kleurrijke cape die je heel goed kunt combineren in zowel stoere als meer lieflijke looks? Capes komen in diverse kleuren: van bordeaux rood tot aan bruin en van donkergrijs tot roze. Kijk goed welke kleur het beste bij jouw meisje past en pas daar de kleuren van de accessoires op aan.

Naast de effen kleuren jassen zien we dit jaar voor de meisjes héél veel geprinte winterjassen. Deze winter is panter- en tijgerprint helemaal hot en happening. De print is dan ook in diverse uitvoeringen op jassen te vinden: van grote tijgerprint tot aan minuscule afdrukken en van de natuurlijke kleuren van panterprint tot aan rode panterprint. Aanrader: ga met deze prints voor een warme kleur zodat de gehele look van je dame echt winters is. Combineer de jas met een paar warme boots en een dikke maillot of jeans en de look is af!

Duurzaamheid: verantwoorden jassen en merken

Bij zowel de meisjesjassen als de jongensjassen ligt de nadruk deze winter op verantwoorde jassen en merken, daarvan kun je op deze pagina een overzicht vinden. Men wil steeds vaker weten hoe een jas tot stand is gekomen en waar een jas van gemaakt is. Veel winterjassen zijn bijvoorbeeld gemaakt van wol, een dierlijk product, waar men steeds vaker niet meer achterstaat. Het is erg goed om bezig te zijn met dit duurzame kenmerk wanneer het gaat om (kinder)mode. Op die manier kun je je kindje(s) onbewust al een beetje leren wat wel of niet goed is. De merken name it, Puma en Band of Rascals zijn kindermerken die letten op het duurzame karakter van hun collectie. Let jij op ‘eerlijke’ kleding?

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.