Polaroid babyfoto’s

Het ‘ouderwetse’ baby fotoboek

Voor de meeste moeders van deze tijd geldt dat hun eigen babyfoto’s vroeger werden verzameld in een fotoboek. Het is mooi om iets tastbaars te hebben van die bijzondere tijd en om die plaatjes van tijd tot tijd weer eens terug te zien. Anno 2018 is er veel veranderd voor nieuwe moeders op het gebied van zwangerschap en het krijgen van een baby. Het maken en bewaren van babyfoto’s bijvoorbeeld: in deze tijd waarin alles digitaal is worden de babyfoto’s meestal met een digitale camera gemaakt of misschien wel vaker nog: met de mobiele telefoon. Digitale babyfoto’s zijn leuk en handig om bijvoorbeeld snel even door te sturen naar vrienden of familie, maar ze worden heel weinig uitgeprint op fotopapier. Hierdoor blijft het vaak een plaatje op een beeldscherm en niet iets tastbaars! Twintig jaar geleden moesten gemaakte foto’s ontwikkeld worden om ze te kunnen zien. Babyfoto’s waren toen daarom altijd fysiek en in plaats van het verzamelen op een harde schijf (digitaal) gebeurde dit in een fotoboek. Bij de nieuwe generatie ouders zie je jammer genoeg steeds minder belangstelling voor zo’n ‘ouderwets’ baby fotoboek.

Tastbare foto = levendige herinnering

Het is jammer dat die ‘echte’ foto’s van vroeger steeds meer en meer plaats maken voor digitale foto’s. Een echte foto die je kunt vasthouden geeft namelijk vaak een veel warmere en levendigere herinnering dan een foto die je op een computer of een mobiele telefoon bekijkt. Zeker als het om babyfoto’s gaat is het verzamelen van echte, fysieke foto’s een veel leukere manier om herinneringen te bewaren. Een heel leuk alternatief voor digitale foto’s is het maken van de oude zogenaamde ‘polaroid foto’s’. Dat zijn die foto’s die na het schieten direct uit de camera verschijnen. Deze manier van fotograferen is weer helemaal hip. Met de nieuwe, moderne polaroid camera’s is het heel eenvoudig om weer echte, tastbare babyfoto’s te maken en deze te verzamelen.

Babyfoto collages

Met de polaroid babyfoto’s kun je heel veel creatieve dingen doen om de herinnering nog leuker te maken. Zo kun je de baby polaroidfoto’s bijvoorbeeld aan kleine touwtjes ophangen in een leeg schilderij en deze in de babykamer hangen. Dat geeft een hele sfeervolle uitstraling. Een ander leuk idee is om de foto’s in de vorm van een hart in te lijsten. Je kan er voor kiezen om elke maand een foto te maken van je baby op dezelfde plek, om deze dan vervolgens op datum gesorteerd op te hangen of in een klein fotoboekje te plakken. Er zijn talloze creatieve manieren om de polaroid babyfoto’s leuk vorm te geven en om er iets moois van te maken. Naast deze foto’s zullen de digitale foto’s er natuurlijk ook nog gewoon zijn. Zie het als een leuke aanvulling op je babyfoto collectie. Iets tastbaars zoals een fotoboekje pak je er heel makkelijk even bij als je die herinneringen weer wilt ophalen. Met digitale foto’s, vooral als deze op een computer staan, doe je dit gewoon veel minder snel. Zorg er dus voor dat je naast je digitale babyfoto’s ook tastbare babyfoto’s verzameld!

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.