Trouwen, natuurlijk met de kinderen erbij!

Interview met een aanstaande bruid

Trouwen. Vroeger, en bij veel mensen nog steeds, geldt: éérst trouwen, dan pas aan kinderen denken. Maar je ziet ook steeds meer mensen die die volgorde omdraaien, zodat ook de eigen kinderen op de bruiloft aanwezig zijn. En dat is natuurlijk wel zo leuk. We schreven al eerder een stukje bruidskinderen op je trouwdag. Hieronder een persoonlijk verhaal van een aanstaande bruid. Lisanne, die bewust heeft gekozen om pas te willen trouwen als haar familie compleet was, gaat aan het einde van deze zomer trouwen. Wij interviewden haar er over. 

  • Vertel eens iets over jezelf? Ik ben Lisanne, 26 jaar, (nu nog ongehuwd) samenwonend, en moeder van twee boefjes. Ik werk als gastouder en fotografe (Little Luck Fotografie). Mijn vriend is 29.
  • Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?  Twee kinderen, Sem wordt bijna 4 en Tess is ruim 2.
  • Wat vinden ze er van dat papa en mama gaan trouwen?  De kinderen vinden het echt super leuk, kijken uit naar de dag. Ze zien het overigens meer als een feest met veel lekkers en leuke mensen dan als een bruiloft, haha. Meer beseffen en begrijpen ze op deze leeftijd nog niet.
  • Traditioneel gezien moet je natuurlijk éérst trouwen, en pas dan over kinderen na gaan denken. Waarom hebben jullie dat omgekeerd? We vonden het juist een mooi idee om als gezin compleet te gaan trouwen. En wilden al jong kinderen, dus daar niet te lang mee wachten. Dat was belangrijker dan trouwen.
  • Hoe zie jij je trouwdag ongeveer voor je? We willen een hele relaxte sfeervolle bruiloft waar iedereen op zijn gemak is, zodat iedereen echt kan genieten van de dag. We doen wat traditionele dingen, maar geen strakke regels hoor.
  • Wat mogen de kinderen doen op de grote dag, hebben ze een speciale officiële taak? Sem bereidt zich voor met mijn vriend bij mijn schoonouders en Tess samen met mij bij ons huis. Zoon Sem draagt hetzelfde pak als zijn vader, en Tess krijgt een jurkje die op die van mij lijkt en de haren worden ook hetzelfde gestyled. Tess krijgt ook een eigen mini versie van het boeketje van mij!
    De kinderen mogen bij de plechtigheid de ringen brengen. Ze krijgen ook zelf een ringetje en mogen een kinderakte “ondertekenen”. Verder zijn ze gewoon grotendeels van de dag lekker bij ons en de familie. Ze hoeven niks wat ze niet willen of durven die dag, we zien het wel…
  • Wat is er anders aan de bruiloft nu de kinderen erbij zijn? Voornamelijk de locatie en de inrichting daarvan. Er komt een springkussen, de locatie is ook speciaal uitgezocht op speeltuin voor de kinderen. De kinderen krijgen bij het diner een eigen menu (pannenkoeken!). Er komen een paar andere kindjes, maar niet teveel anders wordt het echt een te drukke boel.
  • Heb jij tips voor andere aanstaande bruidsparen mét kinderen? Heb geen ideaalbeeld voor je, voor kinderen is het een speciale dag. Als ze iets niet willen of ergens bang voor zijn, moeten ze zich niet gedwongen voelen. Zorg voor een relaxte planning en ’s avonds een oppas die ze op tijd mee naar huis kan nemen als ze het zat zijn

Heb jij nog tips of ervaringen? Laat het weten! 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.