Snel en lekker: tip voor het schoolbuffet

Jullie bijdrage aan het feestelijk buffet op school in 15 minuten

Heeft jouw kind ook wel eens een buffet op school of een clubje? Het is soms moeilijk om te bedenken wat je gaat maken. Kijk hier voor een leuk, snel en makkelijk recept wat je kan maken voor en/of met je kind! De bereidingstijd is ongeveer een kwartiertje.

Gevulde croissant hapjes

In onderstaand het stop-motion filmpje zie je hoe we de croissantjes hebben gemaakt. Daaronder staat de gebruiksaanwijzing ook nog uitgeschreven.

Benodigdheden

Voor 24 kleine gevulde croissantjes heb je nodig:

  • blikje Danerolles croissantdeeg mini (wij hebben gekozen voor de kleinste maat, dan heb je veel kleine hapjes, leuk voor het kinderbuffet!)
  • vulling. Hierboven kozen we voor knakworst, maar je kunt ook variëren met chocolade, fruit, (geiten)kaas enzovoort
  • een snijplank en een mesje
  • ovenplaat met bakpapier

Hoe maak je het?

Rol de Danerolles uit en snij op de aangegeven lijntjes de stukjes uit elkaar. Deze moet je vervolgens nog in keer in 4 stukjes snijden op de aangegeven lijntjes. Snij nu je vulling in stukjes en leg het op het brede deel van het driehoekje deeg. Rol nu vanaf het brede deel het driehoekje in de vorm van een croissantje. Leg deze op de bakplaat en herhaal dit tot je deeg op is.

Bakken

Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de croissants tot ze goudbruin zijn.

In onze oven was dat na 6 minuten op 180 graden Celsius. (De tijden en temperaturen kunnen voor andere ovens anders zijn. Kijk op de verpakking en de gebruiksaanwijzing van je oven.)

Veel plezier met het maken van deze heerlijke en snelle hapjes!

Geschreven, gefilmd én gebakken door mijn dochter!

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.