Meivakantie – waar wil jij heen?

NEDERLANDERS MASSAAL NAAR DE ZON TIJDENS DE MEIVAKANTIE

Af en toe al een dagje zon en heerlijk lenteweer in deze weken, smaakt voor veel Nederlanders naar meer. In de meivakantie eind deze maand, zoeken veel mensen dan ook de zon op in het buitenland. In Egypte bijvoorbeeld heb je vrij zeker lekker warm weer. TUI constateert dat bijna een kwart meer mensen dan vorig jaar in de meivakantie naar het buitenland reizen. Koploper met grote afstand is Spanje. Voor een strandvakantie of citytrip; Spanje is en blijft hot, ook voor de meivakantie.

Drie maal top drie

En wat zijn dan de meeste geliefde bestemmingen in de meivakantie voor de Nederlandse vakantieganger? TUI geeft drie maal een top drie.

Vliegvakanties in Europa

Voor vliegvakanties in Europa ziet dat er als volgt uit:
1. Spanje
2. Griekenland
3. Turkije

Het totale aantal vakantiegangers in de meivakantie is behoorlijk gegroeid en dat komt met name door de stijging op de bestemmingen Egypte, Griekenland en Turkije.

Langer verblijf

De meivakantie is in de meeste regio’s twee weken lang en dat biedt gelegenheid voor een wat langer verblijf en ook wat verder weg. De top drie voor vakanties buiten Europa is als volgt:

1. Curacao
2. Kaapverdische eilanden
3. Amerika

De derde plaats voor Amerika komt door zowel stedenreizen naar New York, zonvakanties in Florida als cruises met Florida als startpunt. Het toerisme naar Kaapverdië blijft maar groeien. Ook het RTL programma ‘Helemaal Het Einde’,waarbij vier Nederlandse gezinnen in Kaapverdië hun buitenlanddroom proberen te realiseren, draagt vast bij aan de bekendheid van deze zonovergoten eilanden.

Autovakanties

Niet iedereen gaat vliegen, veel Nederlanders pakken de auto om er tussen uit te gaan om dichter bij huis te genieten van de lente. Waar gaan zij heen:

1. Denemarken
2. Italië
3. Frankrijk

De populariteit van Denemarken is mede te danken aan Legoland in Billund. Het park bestaat dit jaar 50 jaar en heeft er sinds vorig jaar september een bijzondere highlight bij: LegoHouse. Voor veel Nederlandse gezinnen een mooie aanleiding Denemarken aan te doen. En natuurlijk, vakantie in eigen land of even over de grens in de Belgische Ardennen is het ook meer dan heerlijk!

Cruise of natuurhuisje

Het zijn vooral de zonvakanties binnen Europa die een forse groei laten zien. Opvallend is de enorme uitschieter op het gebied van cruisevakanties. Deze ‘drijvende all inclusive vakanties’ blijken populair. Bij de stedenreizen is er ook een toegenomen belangstelling voor een verblijf in een Nederlandse stad, vooral korte trips met met een culinair arrangement worden meer geboekt.

Aan de andere kant is het juist een trend om wég te gaan van de massa. Geen voorgekauwd vakantiepark maar een huisje in de natuur. Iets unieks, met prachtig uitzicht of lekker rustig in een mooie omgeving.

Wij van Alles over Kinderen zijn benieuwd: ben jij of ga jij zeer binnenkort op vakantie? En waar ga je dan heen?

 

Ook interessant
1 reactie
  1. Anneriet

    O heerlijk, vakantie! Wij ouders vinden het vooral een geslaagde vakantie als de kinderen blij zijn, dat is ook rust en geluk voor ons. Even kijken op https://www.kinderenzijndebaas.nl/ bijvoorbeeld! Heerlijke vakanties…

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.