This is Holland – 5d flight experience

Een spannende en unieke kijk op Nederland

This is Holland

Onlangs is de 5-d attractie This is Holland geopend en wij mochten deze unieke Flight Experience uitproberen. Lees hieronder onze ervaringen.

Bezoek aan This is Holland

Na een heerlijk kopje cappuccino in de ontvangstruimte startten we met onze groep in twee zalen. De Nederlands sprekende mensen in de een, de rest in een andere zaal waar (zo neem ik aan) andere talen te beluisteren waren. Fijn voor de kinderen, dat niet alles vertaald hoefde te worden.

Voor je echt gaat vliegen krijg je wat informatie over Nederland. De flight zelf is puur kijken, ruiken, voelen en beleven, daar horen geen teksten bij. In twee verschillende ruimtes wordt met behulp van knap gemaakte films en effecten verteld over de hoogte- en dieptepunten van ons land. Van de Waterlinie tot aan de dijkdoorbaak van 1953 en van Paleis het Loo tot de havens van Rotterdam. Interessant voor grote én kleine mensen die Nederland nog niet zo goed kennen, maar op zo’n manier gebracht dat het ook boeiend is voor mensen die al wel het een en ander van Nederland weten.

Een levensechte spectaculaire zweefvlucht over Nederland.

Flight Experience

En toen was het zover: tas in het vak onder je stoel, “fasten your seatbelts”, lichten uit, we gaan opstijgen!

Een fantastische ervaring was het. Terwijl je Nederland onder je voorbij ziet trekken in adembenemende filmbeelden voel je jezelf opstijgen, scherpe bochten maken en weer afremmen. Tel daarbij op de wind door je haren, druppels in je gezicht én de geur van bloemenvelden, en je zou bíjna vergeten dat het niet echt is. Het is dus niet nodig je voeten op te trekken als je vlak boven de golven vliegt, wat zowel ik als mijn medepassagiers deden 🙂

Niets teveel gezegd, dit was echt een levensechte spectaculaire zweefvlucht boven Nederland. Een geweldige simulatie met mooie special effects. Zeker een aanrader.

This is Holland - flight experience
This is Holland

Het gebouw

Het gebouw zelf is mooi, licht en nieuw. Het loopt lekker door, ook als je met een grotere groep mensen bent. Je hebt niet het idee dat je lang moet wachten. Voor je de zalen binnengaat staan er zuilen met tablets, waar je een quiz over Nederland kunt doen. Ook hier heb ik tóch weer het een en ander geleerd dat ik nog niet wist over mijn eigen land.

Bereikbaarheid

This is Holland is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer: pal tegenover het Centraal Station Amsterdam even met het gratis pontje het IJ over, en in 2 minuten lopen ben je bij het gebouw.

Conclusie This is Holland

This is Holland is leerzaam maar vooral ook superleuk voor het hele gezin! Er is geen minimum leeftijd maar wel een minimum lengte: onder de 102 cm mag je niet plaats nemen in de Flight Experience.

Bekijk onderstaand filmpje voor een sneak preview van wat je kunt verwachten.

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.