Een vakantie in eigen land? Yes, please!

Had jij vakantieplannen, maar heb je ze moeten annuleren vanwege het Corona virus of heb je zelfs de kans nog niet gehad om leuke plannen te maken? Dan zal jij je waarschijnlijk niet zo happy voelen. Wees niet getreurd, want dit is het ideale moment om te genieten van de schoonheid die Nederland je te bieden heeft! Door in eigen land te reizen steun je eveneens de vele zaken die door het Corona virus verlies hebben geleden. Als dat niet mooi meegenomen is! Geen inspiratie voor een leuke “staycation”? We geven je enkele originele mogelijkheden!

 Indianenplezier: overnachten in een tipi

 

Als je deugnieten dol zijn op cowboys en indianen, dan is overnachten in een tipi gewoon een geweldig idee. Er zijn meerdere plekken waar je kan overnachten in een tipi, maar overnachten op De Kluut is een van de leukste mogelijkheden. De Kluut is een onbewoond eiland midden in het Veluwe meer, vlakbij Harderwijk. De natuur die je er aantreft is adembenemend. Zo kan je er genieten van een weids uitzicht over het water en gestrekte groene velden. Hou je van geroosterde marshmallows, gezellige kampvuurliedjes en gewoon knus samenzijn met je gezin? Dan is dit de ideale plek om je vakantie te spenderen!

 

Spannende grotten-fietstocht

 

Heb je na de quarantaine eerder nood aan een spannende vakantie met je gezin? Dan moet je in Valkenburg zijn, want daar kan je fietsen in het donker! Met een fiets en een helm met lamp, maak je samen met je gezin de avontuurlijkste fietstocht van je leven door het gangenstelsel van de mergelgrotten. Ideaal om te doen als de kinderen al wat groter zijn of als je wat quality time met je partner wilt spenderen!

  

 Wadlopen: haal het kind in je naar boven

 

 

Heb je nood om al je zorgen van de voorbije weken en maanden eventjes opzij te zetten? Leef je dan volledig uit en ga wadlopen met je gezin. Heerlijk vuil worden in de modder, samen beestjes spotten en genieten van de mooie natuur. De ideale manier om je weer voor eventjes kind te voelen! Tijdens deze wadlooptocht, word je begeleid door een gids. Hij zal je meer vertellen over de pracht van de natuur. Een wadlooptocht is dus niet alleen erg leuk, maar ook leerrijk! Als je gaat wadlopen, kan je kiezen tussen een zwerftocht(makkelijk) en een oversteek(moeilijk).

 

Goed om weten: wadlopen is erg leuk, maar niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar. Als je kinderen 10 tot 13 jaar oud zijn, dan kies je beter voor een zwerftocht. Als je kinderen ouder zijn dan 13, dan kan je een oversteek naar Amenland of Schiermonnikoog doen. Ga nooit alleen wadlopen, neem altijd een begeleider!

 

 Wat als je toch binnen moet blijven?

 

We weten helaas niet wat de toekomst ons zal brengen. In het slechtste geval zullen de recreatiemogelijkheden nog een tijdje gesloten blijven. Maar zelfs dan zijn er voldoende leuke dingen om te doen! We geven je enkele ideetjes:

 

  • Kamperen in eigen tuin: plaats wat tenten, zet een gezellig muziekje op en doe een barbecue. Je komt meteen in vakantiesfeer!

 

  • Uitstap naar het bos en knutselen met bosspulletjes: maak een mooie wandeling in het bos en verzamel blaadjes en nootjes om daarna mee te knutselen.

 

  • Samen koken: niets zo leuk als samen koken. Dat kan een leuke taart zijn of lekkere hapjes. Wat je kookt maakt niet uit, zolang het leuk blijft!

 

  • Maak een home-wellness: organiseer de leukste wellness activiteiten met je kinderen; verzorg elkaars haar, huid, nagels én geniet!

 

  • Samen tuinieren: heb je een tuin? Dan gaat er niets boven samen tuinieren met de kinderen. Heel erg leuk en zo krijg je ook ineens meer werk gedaan!

 

Zo zie je maar: Er zijn mogelijkheden genoeg om te genieten van je vrije dagen, ook al kan je niet naar het buitenland. Ook in eigen land kan je genieten van rust of een heus avontuur beleven. Door je vakantie hier te spenderen steun je ook de (kleine) zelfstandige(n) en dat kunnen ze zeker gebruiken!

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.