Haar doneren in Oktober borstkankermaand

doneer je haar aan de haarstichting ten behoeve van haarwerken voor borstkankerpatienten

“Geef om haar – Doneer je haar”Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de “borstkankermaand”. 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Ook moeders, ook oma’s. Een heftig gegeven. Vooral ook omdat we allemaal wel 7 vrouwen om ons heen kennen. Voor wie doneer jij? Voor je zus? Je buurvrouw? De moeder van de beste vriend van je zoontje? De juf op de creche van je dochter? Voor jezelf?

De campagne van Pink Ribbon roept op om geld te doneren voor borstkankeronderzoek. Hard nodig, geef vooral gul. Maar wat kun je nog meer doen?

Maak borstkankerpatiënten blij: doneer jouw haar

Als je gezond bent, geldt dat een goed verzorgd uiterlijk meer zelfvertrouwen geeft. Dat is zeker ook zo als je ziek bent. Kanker en behandelingen hiervan hebben vaak gevolgen voor het uiterlijk. Hoewel het veelal om tijdelijke veranderingen gaat, is de impact groot voor degene die het overkomt. Extra aandacht en zorg voor dit veranderende uiterlijk kan veel voor iemand betekenen.

Heb jij lang haar waar je wel wat van kunt missen? Dan kun jij daar een andere vrouw heel blij maken. De Haarstichting zamelt namelijk haardonaties in. Van deze haardonaties worden haarwerken gemaakt, die kostenloos worden aangeboden aan financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker .

Laat je gratis of met korting knippen

Borstkankervereniging Nederland roze lintjeBehalve dat jij iemand anders heel blij maakt met jouw haar, kun je je zelf ook nog eens blij maken met een nieuwe coupe. Laat je gratis knippen, of met flinke korting. Hier staat een overzicht van de 400 kapsalons die gratis of met 50% korting knippen wanneer je je haar wilt doneren aan de Haarstichting/Haarbank. Ook gekleurd of grijs haar is meer dan welkom. Wel moeten de vlechten die worden ingeleverd (in verband met de te gebruiken knooptechniek) minimaal 30 centimeter lang zijn. Hier is een mooie pruik mee te maken.

Doneer je vlecht en win!

tas haarstichting Pink Ribbon

Help ook een financieel minder bedeelde vrouw met borstkanker kosteloos aan een prachtig haarwerk van echt haar! Winnen doe je dus sowieso. Maar voor de drie langste vlechten die worden ingestuurd door lezers van deze site hebben we nog een extraatje: deze worden beloond met een leuke roze a4 formaat schoudertas.

Hoe meedoen?

  • Ga naar een van bovenstaande kappers (of naar je eigen kapper of knip zelf). Heb je nog ergens een oude, eerder afgeknipte vlecht liggen, ook die is welkom!
  • Stuur je haar in één of meer vlechten in een envelop op naar De Haarstichting. Lees op de site van de haarstichting hoe je haar kunt doneren.
  • Stuur een fotovan vóór en ná de knipbeurt  op naar Allesoverkinderen, naar ons mailadres (klik). Vergeet vooral ook niet te vermelden hoe lang de afgeknipte vlecht is!

De drie langste vlechten krijgen een leuke roze tas toegestuurd en een vermelding (met foto, als jij dat goed vindt!) op onze website. Bovendien maken alle donateurs ook nog eens kans op kaarten voor een benefiet concert, georganiseerd door De Haarstichting.

Lang haar

(Dit artikel is geschreven door Carolien. Trotse bezitter van flink lang haar. Doet ook mee met de actie. Al maakt ze geen kans op zo’n mooie tas, ze gaat wel een vlecht doneren.
Foto’s van na de knipbeurt volgen, dus blijf deze site volgen!
)