Dummie de Mummie

Winactie van het nieuwste boek

De nieuwste Dummie de Mummie is uit! Deel 9 uit de populaire Mummie-serie van Tosca Menten heet Dummie de mummie en het geheim van Toemsa.

Hetverhaal van Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

Maashi! Dummie en Goos gaan op schoolreisje. In de dierentuin ontmoeten ze krokodillenverzorger Hamid en zijn lievelingskrokodil Toemsa. Tot Hamids verdriet moet Toemsa binnenkort verhuizen. Alleen een wonder kan dat nog tegenhouden. Kon Toemsa maar iets bijzonders doen tijdens de jubileumparade in de dierentuin. Maar krokodillen kun je niks leren. Of wel?

Toemsa blijkt een geheim te hebben en als Dummie dat per ongeluk ontdekt, is er opeens weer hoop. Samen met Goos en Hamid bedenkt hij een plan. Maar daar lijkt niet iedereen even blij mee te zijn. Op de dag van de parade gaat er iets afschuwelijk mis…

Een stukje uit het boek..


‘Kijk jongens. Dit is mijn vriend Toemsa,’ zei Hamid trots.

‘Plofzak Drollemans,’ mompelde Klaas. ‘Wat een griezel.’

‘Een knapperd, bedoelt u,’ verbeterde Hamid. ‘Hij doet geen vlieg kwaad en grijnst de hele dag.’

‘Is dat een grijns?’ Goos keek huiverend naar de bek waar Dummie en hij gemakkelijk samen in pasten. Misschien grijnsde Toemsa wel omdat hij hen als lekker hapje zag.

Over de Dummie de mummie reeks

Dummie de mummie is inmiddels vertaald in 11 landen. Van de boeken van Tosca Menten zijn al meer dan 430.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen.Ook de drie Dummie de mummie-bioscoopfilms zijn een groot succes.

Winactie

Wil jij je kind (kleinkind, buurkind, neefje, nichtje of gewoon jezelf) blij maken met Dummie de mummie en het geheim van Toemsa? Reageer hieronder en we loten woensdag 20 december wie dit leuke boek toegestuurd krijgt en in de kerstvakantie lekker kan gaan lezen.

Mogelijk vind je dit ook interessant