Kinderwens     Zwanger     Bevalling    Baby     Peuter     Kleuter     Algemeen

Home    Tips&Blog     Prijsvragen     FAQ           Zoeken    

Groeicurves

glutenintolerantie Hoe groeit jouw kind? Bekijk hier hoe de lengte en het gewicht uitvallen ten opzichte van leeftijdsgenootjes.

Coeliakie

glutenintolerantie

Wat is gluten intolerantie en hoe voorkom je dat je kind ziek wordt van gluten? Zie de pagina over gluten intolerantie.

Hoofdluis

Hoofdluis verspreidt zich in een hoog tempo - vooral onder kinderen. Controleer dus vaak en grijp meteen in als u hoofdluis ontdekt. Kammen met een fijntandige kam is de beste aanpak. Lees meer over hoofdluis.

Boekenselectie

Meer lezen over de onderwerpen op deze site, en meer? Kijk naar deze boeken over kinderen.

Taalontwikkeling

Wanneer praat je kind de eerste woordjes? Wat is normaal? Hoe stimuleer je de ontwikkeling van taal? Lees meer over de taalontwikkeling bij kinderen van 0 tot 4 jaar .

Anders dan anders

Er zijn veel kinderen die "anders dan anders" zijn. Omdat ze een ontwikkelingsstoornis hebben of juist omdat ze sneller gaan dan andere kinderen van dezelfde leeftijd.

Veel gehoorde kreten zijn natuurlijk adhd, autisme, hoog begaafdheid, hoog sensitiviteit... Hier een kort en duidelijk overzicht.

Mamma, hij pakt mijn speelgoed af!

inlevingsvermogen kinderen Het aanleren van sociaal gedrag, elkaar helpen, elkaars gevoelens begrijpen en respecteren is nog zo makkelijk niet. Lees meer over de ontwikkeling van het sociale gedrag bij kleine kinderen.