Kinderwens     Zwanger     Bevalling    Baby     Peuter     Kleuter     Algemeen

Home    Tips&Blog     Prijsvragen     FAQ           Zoeken    

Leren fietsen zonder zijwieltjes

Wanneer een kind klaar is om te leren fietsen, is bij ieder kind verschillend. Sommige kinderen zijn pas drie jaar, terwijl anderen pas rond hun zevende jaar zonder zijwielen kunnen fietsen. De gemiddelde leeftijd is ongeveer vijf jaar. Het hangt af van het kind; de motivatie, de motoriek, het zelfvertrouwen, het evenwichtsgevoel, het geduld en vaak speelt ook de lengte van het kind een rol.

Je merkt als ouder vaak wel wanneer je kind klaar is om zonder zijwieltjes te gaan fietsen. Enige hulp van een volwassene is natuurlijk vereist. Maar hoe pak je dat aan? Hieronder een stappenplan.

Een kind leren fietsen is niet gemakkelijk. Het ene kind pakt het veel sneller op dan het andere kind. Soms duurt het een paar uur, maar het kan ook een paar dagen of een aantal weken duren. Het is altijd belangrijk om naar uw kind te luisteren. Is het oefenen vandaag genoeg geweest? Stop dan ook met oefenen, want tegen een wil in leren fietsen werkt niet. Wel kunt u uiteraard uw kind stimuleren en motiveren. Blijft uzelf gemotiveerd, dan zal dit ook terug te zien zijn bij uw kind. Oefening baart kunst!

(Bron: Prijskiller)