Kinderwens     Zwanger     Bevalling    Baby     Peuter     Kleuter     Algemeen

Home    Tips&Blog     Prijsvragen     FAQ           Zoeken    

Hoe groeit je kind? Bepaal de groeicurve

Hier vind je grafieken die gebruikt worden om de lengte en het gewicht van je kind te kunnen vergelijken met het gemiddelde. Niet elk kind is hetzelfde! Maak je je zorgen, raadpleeg een arts. Onderaan de pagina staat een tool waarmee je kunt berekenen hoe groot je kind uiteindelijk waarschijnlijk zal worden.

Lengtegroei

In de volgende grafieken (bron: TNO 2010) kun je de gemiddelde lengtes zien van meisjes en jongens van 0 tot 4 jaar in Nederland. De bovenste grafiek toont het gewicht ten opzichte van de lengte. De onderste grafiek toont de lengte in cm ten opzichte van de leeftijd.

Groeicurves van 0 tot 4 jaar

De groeicurves van kinderen in leeftijd van 0-4 jaar kun je hier vinden. Er zijn grafieken voor lengte ten opzichte van leeftijd, gewicht ten opzichte van lengte en de hoofdomtrek.

Heeft je kind een afwijkende lengte of gewicht?

Deze grafieken zijn gemiddelden, dus veel kinderen zullen kleiner, groter, dikker of dunner zijn dan het gemiddelde. Kijk daar nuchter naar, en maak je je zorgen, vraag het aan je huisarts.

Meer weten over groeiachterstanden? Kijk eens op onze pagina over kinderen met kleine lengte. Verderop deze site kun je ook meer lezen over ondergewicht en overgewicht.

Klik hier om naar de tool te gaan:Bepaal de streeflengte van je kind

Tool: bepaal de streeflengte

De streeflengte is de lengte die je kind naar verwachting zult krijgen als het volwassen is (plus of min 10 centimeter). Dit is te bepalen met de volgende tool. Voer de lengte van vader en moeder in en druk op het "="teken