Wat is het ideale kraamcadeau

kraamcadeau met luier en spuugdoekje

Baby geboren of zwanger? Stuur een kaartje of geef een cadeau. Hieronder een aantal suggesties voor als je op kraambezoek gaat.

BabyKleertjes cadeau geven

Kleertjes zijn leuk om te geven en handig om te krijgen. Maar let op, smaken kunnen erg verschillen! Let er ook op dat de maat van de kleding overeenkomt met het seizoen waarin de baby erin past. Niks zo frustrerend als moeten wachten tot je dochter eindelijk in dat leuke skipak past en dan de kraaien van het dak zien vallen van de hitte. Dus bij pasgeboren baby's of een klein maatje kopen van stof die past bij de temperatuur van het huidige seizoen, of een maatje groter voor het komende seizoen. Zo rond het jaar (dus weer precies in dit seizoen) passen de meeste baby's wel in maatje 80.

Maattabel babykleding

In het volgende schema kun je zien welke kledingmaat een baby gemiddeld heeft op welke leeftijd (in maanden). Natuurlijk is elke baby anders en vallen niet alle merken kleding even groot of klein, het is een indicatie.

MAATTABEL
 
maatleeftijd
50 0-1 mnd
56 1-2 mnd
62 2-4 mnd
68 4-6 mnd
74 6-9 mnd
80 9-12 mnd
86 12-16 mnd

Andere tips Kraamcadeau

 • Speelgoed, de eerste drie maanden zal het kind er niet veel mee doen, maar altijd leuk om op voorraad te hebben. Zie ook onze pagina babyspeelgoed.
 • Een stapeltje luiers, en dan natuurlijk in creatieve vorm gepresenteerd. Van de aloude luiertaart tot de schattigste dyi knutsels. Kijk ook eens op Etsy.com voor leuke tips. Het ziet er leuk uit maar bovenal hebben de jonge ouders er wat aan.
 • Fijn voor de baby: een hangmatje voor de in de box!
 • Zachte knuffeldoekjes
 • Misschien minder leuk om te kopen maar zeer praktisch en ouders zijn er vaak erg blij mee: geld of een waardenbon te besteden aan luiers of babykleding naar eigen smaak en keuze
 • Maak het jezelf makkelijk en bestel je je kraamcadeau bij Bol.com! Vandaag besteld morgen in huis.

Denk ook eens aan de moeder (en de vader)

Het meeste kraambezoek komt met stapels kleren en speelgoed voor de baby aan. Denk ook eens aan de ouders. Het wordt zeker gewaardeerd als je iets voor hun meeneemt. Een mooie bos bloemen, een douchegel, chocola of wijn... het valt vaak erg in de smaak. Dat maakt de slapeloze nachten weer een beetje goed.

 • gapende baby
  Slapen

  Pasgeboren baby's slapen het grootste deel van de tijd Ze zullen gedurende de hele dag en nacht perioden van een paar uur slaap met even wakker zijn afwisselen. De eerste zes weken slaapt een baby meestal zo'n drie uur voor hij weer wakker wordt omdat er gedronken moet worden. De baby kan nog niet zo lang zonder voeding. Hoeveel slaapt een baby gemiddeld en wanneer gaat hij doorslapen? Lees meer over slaap bij pasgeborenen en grotere kinderen, slaapritme en voeding.

Meer over baby's: