FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden

vragen over zwangerschap en kinderen

Onze deskundigen beantwoorden vragen van ouders, grootouders, opvoeders, studenten of wie dan ook maar met kinderen en zwangerschap te maken heeft. Wil je weten wie dat zijn, lees de pagina de deskundigen stellen zich voor. Hieronder zie je de eerder gestelde vragen, klik op de link om het bijbehorende antwoord te zien.

voeding vragen kinderen zwangeren

Voeding

Hoeveel moet je baby binnenkrijgen, wat mag je wel en niet als je zwanger bent, wat is lactoseintolerantie en wat te doen als je kind niets lust?

Driftbuien, ongehoorzaamheid, peuterpuberteit

Driftbuien, ongehoorzaamheid, peuterpuberteit

zwanger

Zwanger zijn en worden

slapen kind bij ouder

Slaapproblemen

Veel dreumessen en peuters hebben moeite om zelfstandig in slaap te komen. Mamma of pappa moet naast het bed blijven zitten, of soms willen ze alleen maar in het bed van pappa en mamma in slaap vallen.

Ook komt het regelmatig voor dat kinderen wel zonder problemen gaan slapen maar als ze 's nachts wakker worden niet meer zelf in slaap kunnen komen en gaan huilen om pappa of mamma. Het kan onder andere gaan om gewoontegedrag of angsten. Wil je weten wat je hieraan kunt doen? Lees de tips om je kind in slaap te helpen

zindelijkheid

Zindelijkheid en sexuele ontwikkeling

verlatingsangst eenkennigheid

Verlatingsangst, eenkennigheid, scheidingsangst

Elk kind heeft er op zijn tijd last van: eenkennigheid, niet alleen gelaten willen worden. Soms wil een kind bij slechts een van de ouders zijn, of heeft het moeite met afscheid nemen op school.

Kinderdagverblijf

kraamweek

Verzorging moeder en kind

Kleuters / school

Vragen over kleuters en/ of problemen die kleine kinderen op school hebben.

Bijzondere kinderen

Vragen over bijvoorbeeld kinderen met adhd of autisme, hoogebgaafdheid of op een andere manier anders dan gemiddeld zijn.

Overige vragen

meisje met hoofdluis

Hoofdluis