Kinderwens     Zwanger     Bevalling    Baby     Peuter     Kleuter     Algemeen

Home    Tips&Blog     Prijsvragen     FAQ           Zoeken    

Wat ziet een baby

Heb je je altijd al afgevraagd wat een baby nu juist kan zien? Vision Direct geeft ouders nu de unieke kans om zelf een indruk te krijgen van wat een baby ziet, en hoe dit zicht evolueert tijdens het eerste levensjaar. De tool van de online retailer van contactlenzen geeft daarbij ook tips om de visuele ontwikkeling te stimuleren.

Het zal je verbazen hoe snel het zicht van een pasgeborene evolueert in het eerste levensjaar. Bij de geboorte ziet een baby bitter weinig. Hij/zij ziet de wereld om zich heen, maar het gezichtsvermogen is lang nog niet op het niveau van dat van een volwassene. Geleidelijk aan begint een baby kleuren, vormen en beweging te onderscheiden.

Vanaf 3 à 4 maanden kan een baby zijn/haar ogen coördineren en wordt het zicht scherper. Voor een 5 maanden oude baby worden kleuren helderder en kan hij/zij beter diepte zien. Het herkennen van mensen en dingen die zich aan de andere kant van de kamer bevinden, begint op een leeftijd van 7 à 8 maanden. Het zicht van een 11 maanden oude baby daarentegen is bijna zo goed als dat van een volwassene.

Tool

Klik op het plaatje hieronder om de tool te starten. Vul de leeftijd van je baby in en zie direct hoe scherp hij of zij ziet, welke kleuren, welke details. Met tips voor ouders!

Wat ziet mijn baby?