7x leuk speelgoed voor de hele familie

Leuke tips voor lange dagen binnenshuis

Een lange dag thuis met het gezin, niets bijzonders te doen? Waarom ga je niet eens lekker met zijn allen spelen? Vaak komt dat er niet van, maar niet alleen is samen spelen ontzettend leerzaam, het kan zo leuk zijn. Telefoons uit, tv uit en gewoon met zijn allen een spelletje doen. Hieronder wat tips.GEzelschapsspellen monopoly

1. Party&Co junior

Een super leuk spel om met een kleine of grotere groep mensen te spelen. Party&Co junior is er voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook volwassenen zullen veel lol beleven aan het spel. Je speelt het spel in teams en moet vragen beantwoorden, raden wat de anderen voor je tekenen, gebaren, neuriën, imiteren, beschrijven… Gegarandeerd lol.

 

2. Monopoly

Een van de bekendste bordspelen is natuurlijk Monopoly. Wie kent het niet? Het spel waarbij je de Steenstraat en ‘t Plein kunt kopen en je zoveel mogelijk geld van je tegenstanders moet proberen te winnen. Het leuke is dat er allerlei varianten zijn. Van Monopoly junior tot Monopoly Extreem Bankieren, van “paard-opoly” voor paardenliefhebbers tot  “boer-opoly”. Hiermee komt de middag wel om!

3. Schaken

Eigenlijk een must voor elk kind om te leren. Het leert strategisch denken en laat zijn of haar hersens heerlijk kraken. En wie weet wordt jouw zoon of dochter wel de volgende wereldkampioen!

Schaken kan ook on-line trouwens, tegen iemand van je eigen gezin, je opa in zijn eigen huis of tegen onbekenden, met de gratis app van lichess.org/ . En ben je met meer dan twee? Denk dan eens aan een potje doorgeefschaak of simultaanschaak.

schaken
schaken

4. Lekker met zijn allen bouwen

Je kind speelt misschien vaker met lego, maar samen spelen met broers, zusjes, vader en moeder is extra leuk! Zeker ook als je meerdere soorten speelgoed combineert. Bouw een complete stad van Lego City met een enorm woud van Kapla eromheen, laat vooral ook de speelgoeddino’s en barbies meespelen met het verhaal dat jullie allemaal samen verzinnen.

5. Halli Galli

Het spel met de bel. Wie kan er goed tellen, maar vooral, wie ziet in één oogopslag wat de kaarten op de tafel te bieden hebben en heeft het beste reactievermogen? Razendsnel met je hand naar de bel. Halli Galli junior is er voor kinderen vanaf 4 jaar. Geschikt voor 2 tot 4 spelers.

halligalli

6. Van UNO tot kwartet

Kaartspelletjes zijn altijd leuk en je kunt het overal spelen. Van UNO of kwartet voor de jongere kinderen, tot pesten of klaverjassen met een echt kaartspel voor de iets

7. Kolonisten van Catan – maar dan voor kinderen

Strategie en een beetje geluk? Kolonisten van Catan , het bekende en geliefde handelspel is er nu ook in een variant geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Catan Junior: de piratenvariant van Catan. De spelers zijn piraten die proberen het eiland te veroveren door daar hun forten en schepen te bouwen. Daar zijn grondstoffen voor nodig die ze met dobbelsteenworpen kunnen verdienen. Als ze niet de juiste grondstoffen hebben kunnen ze ruilen met medespelers, havens, de bank en op de markt. De spookpiraat kan roet in het eten gooien door zuurverdiende grondstoffen weer af te pakken! Wie als eerste al zijn forten heeft gebouwd, wint het spel.

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.