Alles over Kinderen
Heldere informatie over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters

Het geschikte speelgoed voor jonge kinderen

10 punten waar je op moet letten bij de aankoop van speelgoed

0

Jonge kinderen vinden werkelijk alles interessant, het is daarom belangrijk er voor te zorgen dat hun speelgoed niet alleen kleurrijk en divers is, maar ook veilig. Veilige materialen en producten zijn daarom van groot belang in kinderspeelgoed, dit is natuurlijk ook van toepassing op nieuw gekocht speelgoed.

Echter is niet elk speelgoed vrij van schadelijke stoffen of voldoende getest op veiligheid. Wat moet worden overwogen bij het kopen? Met de volgende tips kunt u een beter overwogen keuze maken.

Let bij het kopen van speelgoed op testmarkeringen

De drang om kinderen te ontdekken is enorm. Het speelgoed is vaak in de mond van de kleintjes geland en wordt naar hartenlust onderzocht. Daarom is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat het vrij is van schadelijke stoffen. Voor de veiligheid van kinderen sinds 2009 zijn nieuwe EU-richtlijnen van toepassing, deze geteste producten hebben altijd de CE markering.

Checklist voor de aankoop van speelgoed.

  • Over het algemeen is speelgoed kleiner dan een tafeltennisbal niet geschikt voor kinderen jonger dan drie jaar.
  • Vergeet niet om het volume van muziekdozen en speelgoedtelefoons te controleren. Te luid speelgoed kan het gehoor van het kind beschadigen en de ouders hun zenuwen belasten.
  • Houd het speelgoed in uw hand en bekijk het goed. Als u scherpe hoeken en randen opmerkt, koop het product dan niet, zodat de kleintjes niet gewond raken.
  • Let bij het kopen van speelgoed op onderdelen die gemakkelijk kunnen worden ingeslikt, zoals kleine batterijen of magneten.
  • Als delen van het speelgoed bewegende scharnieren of schuivende onderdelen hebben, kunnen vingers klem komen te zitten.
  • Bekende fabrikanten maken over het algemeen gebruik van materialen van hoge kwaliteit omdat ze hun reputatie hoog willen houden. Maar uiteindelijk is dat geen garantie voor het perfecte speelgoed.
  • Zet bij het kopen de prijs niet op de voorgrond. Super laag geprijsde producten bestaan ​​meestal uit minderwaardig materiaal en zijn slecht verwerkt.
  • Op de verpakking staat vaak het adres van de fabrikant en het land van herkomst. Als deze informatie ontbreekt, is het beter om het speelgoed op de plank te laten staan.
  • Doe geen impulsaankopen: denk goed na en onderzoek welk speelgoed de juiste keuze is voor uw kind. Een overzicht van speelgoed, fabrikanten en online winkels is bijvoorbeeld te vinden op de online vergelijker ShopAlike.
  • Het speelgoed moet overeenkomen met de leeftijd van het kind. Er mag niet te veel of te weinig gevraagd worden van het kind. Het eerste oriëntatiepunt kan de leeftijdsclassificatie op de verpakking zijn. Als u niet zeker weet wat voor speelgoed geschikt is op welke leeftijd, kunt u een kijkje nemen op een van onze andere artikelen over babyspeelgoed.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest