Alles over Kinderen
Heldere informatie over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters

Verrassende huishoud hulp

0

Ken je dat? Uit de berg met schoon wasgoed komt een flinke stapel sokken en sokjes. Zeker als je gezin wat groter wordt is het soms a hell of a job om uit te zoeken wie de rechtmatige eigenaar is. Pas op het moment dat je vijfjarige probeert de sokken van de tweejarige aan te trekken kom je er achter dat die dus per ongeluk in de verkeerde sokkenla terecht gekomen zijn…

Zelf bedacht ik ooit de kleurentruc. Voor dochter kocht ik dan vooral roze. Met bloemetjes of hartjes. Zeer meisjesachtig. De éne zoon kreeg dan vooral blauw, de ander vooral groentinten. Maar op een bepaald moment gaat het toch fout. De kinderen willen zelf ook wel eens wat anders. En op de een of andere manier heeft iedereen in dit huis wel eens zwarte sokken nodig. Kort, lang, footies. En zeg nou zelf, een neutraal gekleurde maat 30 is in die berg was helemaal niet zo snel te onderscheiden van maatje 32 in dezelfde kleur.

 

Om te voorkomen dat je moet gaan puzzelen heeft de Hema iets handigs bedacht: ze hebben de maat aan de binnenkant van de sok geprint! Nietsvermoedend kocht ik een paar sokken voor mijn grootste zoon. Pas toen ik de labels er af scheurde las ik dit:

Dat is handig! Hoef ik ze niet meer op elkaar te leggen om te meten welke groter is.

(Ik moet zeggen, een naam er in zou nog handiger zijn, of een voorletter. Maar gezien de problemen die ik al had om alle voorletters in chocoladeletter aan te schaffen dit jaar – de winkel lag vol met W’s maar geen L meer te bekennen – begrijp ik dat dat ook weer niet echt haalbaar is.)

Ik ben in ieder geval super blij met deze kleine handreiking. Oudste zoon mocht dan vanmorgen weer klagen dat die roze gebloemde onderbroek van zijn kleine zusje hem écht niet paste, zijn sokkenla was in ieder geval helemaal in orde 🙂

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest