Alles over Kinderen
Heldere informatie over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters

Kinderanimaties geschikt voor de hele familie

Leuke kinderseries op tv waar de rest van de familie niet voor weg hoeft te lopen

0

Wij hebben meerdere kinderen in verschillende leeftijden, en er worden best veel animatieseries gekeken op tv. Maar wat de één leuke tv vindt om naar te kijken daar gruwt de ander van. (Dora, need I say more? Onze puber begint direct over te geven en mijn man is spontaan verdwenen. Ik krijg pukkeltjes bij het zien van “de Wonderlijke Wereld van Gumball”. Het zal ook wel een kwestie van smaak zijn…)

Er zijn echter ook nog wel series die door alle leeftijden worden gewaardeerd. Hieronder ons lijstje. Wat vind jij?

1. Wat Beren Leren

Wat Beren Leren is een grappige tekenfilm op Cartoon Netwerk over drie beren die proberen erbij te horen in de mensenwereld. Grizzly, Panda en Ijsbeer zijn drie broers die proberen erbij te horen en vrienden te maken. Dat kan best lastig zijn als je een beer bent. Grizzly is de oudste beer en hij leidt zijn broers met gigantisch veel optimisme, wat soms een ramp wordt. Panda, het middelste kind, is hopeloos romantisch. Ijsbeer, de jongste broer, doet het hem. Waar zijn broers altijd plannen hebben sjokt hij er altijd maar een beetje achteraan, praat weinig, doet wel mee maar is onvoorspelbaar en heeft (en dat vinden dan vooral de pubers erg grappig) superdroge teksten uitgesproken op emotieloze toon.

2. Buurman en Buurman

 

Hajeto! Mijn familie is zelfs naar het theater geweest waar de twee buurmannen hun fijne geklus lieten zien.

Ze hebben de meest creatieve maar natuurlijk zelden werkende oplossingen voor problemen die ze onderweg tegenkomen. Heerlijk hoe optimistisch de buurmannen blijven, ook al gaat alles volkomen de mist in. En hoe dan ook, het loopt toch altijd goed af. Dat vinden dan vooral de kleintjes weer fijn om te zien.

3. Tom en Jerry

Dat blijft leuk, voor kleintjes, voor pubers, voor volwassenen. Een ware klassieker. Kijk hier voor een fragment.
4. Wallace and Grommit – Aardman producties

 

De Aardman producties, zoals Sean het schaap maar ook Wallace en Grommit zijn allemaal tof. In ieder geval heel mooi gemaakt. Ben ook benieuwd naar de film Early Man.

5. Masha en de Beer

Wie kent hem niet, deze veelbekroonde Russische animatieserie? De afleveringen werden uitgezonden op Zappelin en staan inmiddels ook op Netflix. Geweldige graphics, zeer humoristisch.

Grote bruine beer Mishka, ontsnapt uit het circus, kent nog allerlei goocheltrucs en woont in een omgevallen boom in het bos. Hij wil vooral met rust gelaten worden maar voelt zich ook vaak eenzaam. Masha, een (zeker in verhouding) klein ondeugend en eigenwijs meisje ziet in hem een grote vriend. Hij zit daar niet altijd op te wachten maar voelt zich wel verantwoordelijk voor haar.

Iedere ouder die net even lekker op de bank wil gaan zitten uitpuffen en een kleine peuter rond heeft lopen die daar anders over denkt zal de gevoelens van de beer zeker herkennen 🙂  

 

Wat zijn jullie ervaringen? Welke series kan jij niet aanzien of vind je juist ook leuk om te zien?

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest