Alles over Kinderen
Heldere informatie over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters

Sjaal voor 10.000 Vergeten Kinderen

Ook jij kunt een kind helpen met een heel klein gebaar

0

Een klein gebaar van echte aandacht

 

Echte aandacht, dat is belangrijk. Zeker voor kinderen die opgroeien in gezinnen waarbij het allemaal om de een of andere reden wat moeilijker gaat.

Dit jaar, 2018, is het thema van de landelijke campagne van de Stichting van het Vergeten Kind “het belang van kleine gebaren van echte aandacht”. Om kwetsbare kinderen te steunen, roept de stichting van het Vergeten Kind heel Nederland op om lieve berichten te sturen. Het doel is een supportsjaal van 12,5 kilometer, waarmee de stichting 10.000 kinderen kan verwarmen.

Op dit moment is de sjaal al ruim 8 kilometer lang. Er kan nog meer bij! Stuur jij ook een lief bericht? Dit kan (gratis) via www.hetvergetenkind.nl 

Na 25 februari zal de stichting deze sjaals, een voor een, uitdelen aan de kwetsbare kinderen. Tot 25 februari kunnen er nog lieve berichten worden gestuurd

Natasja Froger roept heel Nederland op om een lief bericht op www.hetvergetenkind.nl achter te laten

 

Belang van kleine gebaren

Juist ook kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Uit recent onderzoek van Het Vergeten Kind blijkt dat juist de kinderen die het al moeilijk hebben, minder steun ervaren van volwassenen om zich heen. Jongeren met een lastige thuissituatie geven aan dat ze willen dat er met meer aandacht naar hen geluisterd wordt, dat kleine alledaagse dingen zoals bijvoorbeeld samen een spelletje spelen er echt toe doen. En dat stabiliteit en continuïteit in het contact met volwassenen van belang is. Ook als buitenstaander kun je veel betekenen door gewoon eens even naar een kind te kijken of te luisteren.

Supportsjaal

Berichtjes als ‘Je mag er zijn’ of  ‘Hou vol!’ en  ‘Geloof in jezelf’ worden verzameld en aan elkaar  geknoopt tot één lange supportsjaal. Joep Verboeket, algemeen directeur van de stichting zegt: “Met het samen maken van de supportsjaal willen we Nederland vragen haar hart te openen voor kwetsbare kinderen. We benadrukken dat oprechte aandacht al kan zitten in kleine dingen. We kunnen allemaal iets doen voor deze kinderen, zodat zij krijgen waar ze recht op hebben: een kans op een mooie toekomst. En het mooie is, aan het einde van de campagne worden de sjaals losgemaakt en komt het echt terecht bij de kinderen die onze steun zo hard nodig hebben.”

 

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest