Alles over Kinderen
Heldere informatie over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters

De zwangerschapstest is positief!

0

Zwanger! Ik ben zwanger! Ik staarde naar het staafje in mijn hand. We probeerde al een maand of zes, eindelijk was ik dit keer over tijd. En paar dagen.

En ik voelde me vreemd, anders dan anders, borsten, humeur, buik. Hormonen aan het werk, zo voelde het. Zou het?

Het controlestreepje op de zwangerschapstest verscheen, en heel langzaam verscheen er nog eentje. De aanstaande papa begon al te juichen. Ik voelde de kriebels over mijn nek lopen. Van blijdschap, van opluchting dat het gelukt was. Bevestiging. Maar ook… spannend! Wow.

Zwanger! Ik ben zwanger!

Stap één van project baby was gelukt. Nu de rest van de eindeloze lijst stappen nog, de komende twintig (!?) jaar zouden we hier wel eens heel druk mee bezig kunnen gaan zijn. Wat een verantwoordelijkheid! Een beetje overweldigd voelde ik me. Hoe moet het nu verder? Hoe weet ik wat te doen? Kan ik, kunnen we, het allemaal wel?

Natuurlijk ging het allemaal vanzelf. De ene stap na de andere. Je rolt er vanzelf in. Je buik wordt dikker, de baby komt er – hoe dan ook – uit, en je wordt moeder. Eigenlijk leer je moederen net zoals je kind leert lopen: met vallen en opstaan, maar eigenlijk gewoon vanzelf.

Geef je er aan over en vooral: geniet van deze mooie tijd!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest