Hartjesvlechten voor Valentijnsdag of bruiloft

Valentijnsdag, 14 februari. Van oorsprong de dag waarop je de persoon die je in stilte aanbidt anoniem kan laten weten dat je vlinders in je buik hebt van hem of haar. Maar nu Valentijnsdag al jaren in Nederland ook goed is ingeburgerd is het meer een soort nationale ik-vind-jou-lief-dag geworden. En zeg nu zelf, is het niet gewoon heel erg leuk om de liefde te vieren? Of je nu je eerste echte verkering hebt, al jaren getrouwd bent of gewoon van je moeder of je broer of je dochter houdt… het mag vandaag even éxtra in de schijnwerper.

3x vlechten in een hartvorm

Die heerlijke lange haren van je dochter (of jezelf) zijn geweldig om de leukste vlechtkapsel mee te maken. Speciaal voor valentijnsdag maak je daar natuurlijk een hart in. Hieronder laten we je twee voorbeelden zien.

Vlecht 1 – groot hart achterop

Cozy1

Nodig:

  • Breed getande kam
  • Fijn getande kam
  • Leuke haarclipjes
  • Haarelastiekjes

Stap 1:  kam het (handdoekdroge) haar uit met de brede kam of borstel. Met de fijne kam maak je een scheiding in het haar, net boven de oren. Zet de ene zijkant vast terwijl je met de andere zijkant begint.

Stap 2: Pak met de kam een klein plukje haar van de kruin, zo’n 5 centimeter breed.

Stap 3: Splits dit plukje in drie delen, en maak een diadeemvlecht (een “op vlecht”) vanaf de kruin draaiend naar de voorkant. Pak alleen aan de voorkant plukjes erbij tot aan het oor. Daarna vlecht je door met een gewone vlecht, geen plukjes meer pakken voorbij het oor dus.

Stap 4: Als je bij het midden van de achterkant van het hoofd bent zet het vlechtje even vast en begin met de andere zijkant.

Stap 5: Nu heb je twee vlechtjes, bind deze samen in een elastiekje en je hebt een hartje!

Kom je er niet helemaal uit, bekijk de video bij de volgende vlecht.

Vlecht 2, de hartvlecht opzij

Hetzelfde principe van de twee opvlechten, maar dan aan één kant van het haar. Staat prachtig!

Valentijnsvlecht 3: een hartje van 2 vlechtjes

Deze is ook leuk en relatief simpel. Twee vlechtjes die samen de basis voor een hartje vormen? Een mooie verrassing voor papa (of mama natuurlijk) als hij(zij) uit zijn(haar) werk komt!

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.