Baby’s eerste jaar & babykalender

Het eerste jaar van je kind is zo bijzonder! Je baby is nog klein en kwetsbaar, maar groeit nu harder dan ooit! Bovendien leert je baby in dit jaar ontzettend veel. Bekijk in de babykalender hieronder de ontwikkeling van je baby per maand.

Baby Thema’s
Baby

Je baby is geboren! Alweer breekt er een spannende tijd aan, want alles is nieuw en je wil natuurlijk zo goed mogelijk voor je baby zorgen. Soms brengt dit onzekerheid en vragen met zich mee. Maak je geen zorgen, iedere ouder heeft dit en daarom zijn wij er want op deze pagina vind je alles wat je maar wilt weten over je baby.

In het eerste jaar ontwikkelt je baby zich van een pasgeborene die voornamelijk slaapt en eet tot een mensje dat gericht kan kijken, zijn handjes leert gebruiken, leert staan en kruipen en zelfs al een beetje begint te praten. Maar ook eenkennigheid komt om de hoek kijken. “Vreemden” zijn eng en mama en papa mogen niet te ver weg.

De eerste maanden krijgt je baby alleen maar borstvoeding of flesvoeding. Na een maand of 4 mag je beginnen met de eerste hapjes. Dit kan allerlei vragen oproepen. Op onze website geeft onze diëtiste een duidelijk voedingsschema, waarin al je vragen worden beantwoord. Maar ook lees je hier meer over bijvoorbeeld een koemelkallergie.

Je baby maakt grote sprongen in zijn ontwikkeling in dit eerste jaar. Wat ook heel veel vragen met zich meebrengt. In het begin slaapt je baby bijvoorbeeld bijna de hele dag. Langzaam aan, als de baby groter wordt, krijgt je baby een eigen slaapritme waarbij hij overdag meer wakker zal zijn en ‘s nachts meer en dieper gaat slapen, en hopelijk ook gaat doorslapen.