Over ons

AllesOverKinderen.nl is opgericht in 2005 door Carolien van Rooijen.

Carolien, eigenaar en oprichtster was net voor de tweede keer bevallen, had een peuter en baby thuis en hoewel ze al heel veel had gelezen en gehoord over zwangerschap en kinderen waren er vaak nog veel meer vragen die niet beantwoord waren. Ze ging op zoek naar antwoorden en informatie besloot de opgedane kennis te delen met andere ouders, in een helder overzicht op een website: allesoverkinderen.nl  !

Dat het kennelijk voldeed aan een behoefte van meer mensen bleek al snel uit het  snel groeiende aantal bezoekers van de site.

Inmiddels zijn er heel veel informatieve artikelen, acties, foto’s en blogs aan toegevoegd.  De site geeft informatie over onderwerpen waar jonge ouders, zwangeren, stellen met kinderwens, maar ook oma’s, opa’s en andere mensen die te maken hebben met kinderen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 12 jaar in geïnteresseerd zijn.

Eigendom, schrijvers en medewerkers

De site AllesoverKinderen.nl is eigendom van Buro Webspin, te de Meern, kvk nummer 30221284.

Met dank aan / bronvermelding

De artikelen zijn geschreven met behulp van de kennis van vele deskundigen. Vooral veel dank zijn we verschuldigd aan de mensen die expliciet hun medewerking aan deze site hebben verleend, zie de medewerkers onder het volgende kopje. Maar ook hebben we veel gehad aan onze eigen verloskundigen, artsen en medewerkers van het consultatiebureau en kraamhulpen. Dank ook aan andere ouders die ons hun ervaringen hebben verteld. Natuurlijk is er ook veel informatie gevonden in tijdschriften en bronnen op internet die we de afgelopen jaren hebben gelezen en waarvan de informatie tussen de oren is blijven zitten. Per artikel hebben we zo veel mogelijk geprobeerd de gebruikte bronnen te vermelden. Mochten er onverhoopt iets ontbreken, of niet juist zijn, laat het ons weten.

Deskundigen

De volgende mensen hebben bijgedragen aan onze site, door het beantwoorden van vragen en/of het schrijven van artikelen of het geven van advies.

Diana Vredegoor – diëtiste

Diana Vredegoor is diëtiste en heeft een eigen praktijk. Hier beantwoordt ze vragen over voeding en heeft veel artikelen over voeding geschreven voor onze site. Diana geeft ook voorlichtingen of  presentaties op bijvoorbeeld uw kinderdagverblijf of school.

Nathalie van der Stelt

Nathalie is afgestudeerd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum met als afstudeerrichting Klassieke Homeopathie. Nathalie schrijft: “Vanaf dag één heeft de homeopathie me erg geïnspireerd omdat het een geneeswijze is die naar de mens in zijn totaliteit kijkt en niet alleen naar de afzonderlijke zieke delen”. Zelf heeft ze twee dochters.

Pauline van Soldt – pedagoge

Pauline van Soldt heeft ruime ervaring met jeugdhulpverlening. Als pedagogisch medewerker, gezinsbegeleider en schoolmaatschappelijk werker werkte zij met ouders en kinderen. In instellingen, op scholen en bij gezinnen thuis.

Pauline is als moeder van twee kinderen in de basisschoolleeftijd ook ervaringsdeskundige. In haar eigen praktijk geeft ze opvoedingsondersteuning, training en advies.

Marije Bosboom – Fysiotherapeute

Schrijft artikelen vanuit haar expertise als fysiotherapeut maar is ook geïnteresseerd in en onderzoekt en schrijft graag over andere onderwerpen die te maken hebben met het menselijk lichaam, de ontwikkeling of gezondheid.

Overige medewerkers

Dank zijn wij verschuldigd aan de mensen die een bijdrage hebben geleverd aan deze site, hetzij door het beantwoorden van lezersvragen, hetzij door het meedenken en meeschrijven aan de artikelen en het geven van professioneel advies.

  • Diana Vredegoor – diëtiste
  • Nathalie van der stelt – homeopaat
  • Pauline van Soldt – pedagoge
  • Roselie van den Berg – verloskundige
  • Thessa van Riel – pedagoge
  • Lenny van Rosmalen – pedagoge
  • Rita Berger – psychologe
  • Daisy Raemackers – pedagoge
  • Andrea Maessen – pedagoge
  • Thessa Gerritsen – pedagoge

Fotos en beeldmateriaal

Veelal is gebruik gemaakt van eigen materiaal gebruikt en ingezonden foto’s door lezers. Ook zijn foto’s afkomstig van Stockxchng, Pixabay, Pxhere en Shutterstock.

Contact

U kunt ons het beste bereiken via email: info@allesoverkinderen.nl

We proberen altijd binnen twee werkdagen antwoord te geven.