Kinderwens

Heb je een kinderwens of twijfel je nog? Op deze pagina lees je alles over lifestyle en voedingsadviezen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Maar ook vind je hier informatie over de ovulatie, sperma en eicellen, prenatale diagnostiek en nog veel meer.

Helaas is het niet voor iedereen even makkelijk om zwanger te worden. Daarom komen ook onderwerpen aan bod zoals adoptie, vruchtbaarheids-behandelingen, bewust alleenstaand ouderschap en nog veel meer komen.

Kinderwens Thema’s
Kinderwens

Wanneer je dit leest wil je waarschijnlijk zwanger worden en zit je in een spannende periode. Soms lukt het direct maar meestal duurt het wel even of heb je nog niet de juiste partner gevonden. Of misschien twijfel je wel of je überhaupt wel kinderen wil. Op deze pagina vind je alles wat je maar wilt weten over een kinderwens.

De eerste weken van een eventuele zwangerschap zijn onzeker, er kan nog van alles mis gaan. De kans op een miskraam is nog aanwezig. Wil je goed voorbereid je zwangerschap ingaan? Je leest hier meer over de eerste zwangerschapssymptomen, erfelijke ziekten, de bevruchting en wat je kan doen om een zwangerschap te vergroten.

Om de kans op een zwangerschap te vergroten, is het handig om te weten wanneer je het meest vruchtbaar bent. Iedere menstruatiecyclus zijn er een aantal dagen waarop je de meeste kans hebt om zwanger te worden. Je kan hiervoor een zogenoemde ovulatietest gebruiken of je kan je temperatuur meten. Tijdens deze dagen is je lichaamstemperatuur namelijk hoger dan de rest van de maand.

Probeer de moed erin te houden wanneer je niet direct zwanger wordt. Pas wanneer je een jaar probeert zwanger te worden zonder resultaat zal de huisarts je doorverwijzen naar een gynacoloog. Uiteraard kan je wel eerder met je huisarts overleggen, dit is ook afhankelijk van je gezondheid en leeftijd. Misschien is er helemaal niks aan de hand maar er zijn uiteenlopende oorzaken te bedenken waarom het niet lukt zwanger te worden. Mogelijk heb je PCOS, endometriose of ligt de oorzaak bij je partner. Maar naast je vruchtbaarheid kunnen ook andere dingen een rol spelen bij het niet zwanger raken. Denk hierbij aan; stress, over- of ondergewicht, roken, alcohol en/ of een gebrek aan vitamines/ mineralen.

Ook dan hoef je je nog niet direct zorgen te maken want er zijn vandaag de dag steeds meer mogelijkheden om toch zwanger te raken. Met behulp van hormonen, IUI, of IVF lukt het veel vrouwen toch zwanger te worden.