Ouders

Bij het krijgen van kinderen komt vaak meer kijken dan je denkt. Naast dat je vooral bezig bent met de behoeftes van je kind, ben jij er ook nog! Wanneer je een baby krijgt moet je vaak van alles regelen, denk hierbij aan; verzekeringen, werk, opvang, financiële aanpassingen en ga zo maar door. En ook niet geheel onbelangrijk, je relatie verandert enorm wanneer je kiest voor gezinsuitbreiding. Jullie gaan samen een kind grootbrengen maar kijk je wel hetzelfde aan tegen de opvoeding en hoe hou je het gezellig met elkaar. Wij geven op deze pagina tips en informatie over al deze onderwerpen

Ouder Thema’s

Ouders

Ben je zwanger of net moeder of vader geworden of gaan jouw kinderen al naar school? Alle informatie rondom ouderschap zoals bijvoorbeeld; zwangerschapsverlof, vaderschapsverlof, opvoeding, financiële kwesties, en nog veel meer vind je op deze pagina’s.

Wanneer je zwanger bent komt er ineens veel op je af. In Nederland heb je recht op zwangerschapsverlof, bevallingsverlof en ouderschapsverlof. Ook de partner heeft recht op kraamverlof. Je moet in Nederland in de 6e maand of eerder aan je werkgever vertellen dat je zwanger bent. Maar hoe lang krijg je verlof en vanaf wanneer? Dat bereken je hier.

Kinderen zijn niet goedkoop, maar wat kost een baby of kind nou eigenlijk. De kosten van een baby zijn anders dan de kosten die je hebt als je kinderen tieners zijn. De kinderopvang, babykamer en luiers zijn een grote kostenpost in de beginjaren, later betaal je meer voor de studie. Ook de kinderopvang is in de eerste paar jaar een grote kostenpost. En wellicht gaat één of gaan beide partners minder werken. Gelukkig draagt de overheid ook wel een steentje bij door middel van onder meer kinderbijslag of inkomensafhankelijke vergoedingen voor opvang of andere kosten.

Wanneer het eenmaal zover is en je hebt (een) kind(eren) dan moet je gaan nadenken over de opvoeding. Hoe pak je dit aan en zijn jullie het als ouders altijd met elkaar eens? Elke ouder is anders, waar de ene ouder streng de regels hanteert, is de ander wat losser. Er zijn verschillende opvoedstijlen. Wil je hier meer over lezen, ga dan naar het artikel: welk type ouder ben jij?

Naast bovenstaande onderwerpen zijn er nog veel meer dingen waar je als ouders aan moet denken of waar je mee te maken krijgt. Denk hierbij aan; kinderopvang, smartphones voor kinderen, verzekeringen en nog veel meer. Wij geen tips, adviezen en informatie over al deze onderwerpen.