BabyBaby
Peuter

Alles over peuter en dreumes

Peuter of dreumes aan hand papa

Over dreumes en peuter: lees hier meer over het tweede, derde en vierde jaar van je kind. Onder meer over ontwikkeling en (op)voeding.

Dreumes of peuter

Een dreumes is een kind tussen de 1 en de 2 jaar oud is. Daarna komt de peuterfase, van 2 tot 4 jaar. Vaak wordt de term peuter ook gebruikt voor kinderen tussen baby en kleuter in, dus van 1 tot 4 jaar oud, daarbij wordt de dreumes gewoon meegenomen in de wat algemenere term peuter.

Ontwikkeling peuter

Ook je  peuter ontwikkelt zich razendsnel. Lees mee over de taalontwikkeling en het zindelijk worden.

Je krijgt in deze fase te maken met de peuterpuberteit, peuters die (niet kunnen of willen) slapen, en nieuwe angsten ontwikkelen. Alle artikelen vind je onderaan deze tekst.

Herhaling

Alle kinderen zijn gek op herhaling: peuters willen steeds het zelfde kiekeboe spelletje doen, steeds het zelfde stukje uit een boek of een film willen zien. Het is een manier om te leren. Maar aan de andere kant zijn kinderen ook uit op het opdoen van nieuwe ervaringen en nieuwe omgevingen om te ontdekken. Neem je kind mee op onderzoek binnen en buitenshuis. Ook leuk voor volwassenen om de wereld eens door de ogen van een kind te bekijken voor wie alles nieuw is.

Peuter wil niet slapen

Soms heeft je dreumes of peuter er echt geen zin in: het wil niet naar bed worden gebracht, het inslapen lukt niet…

Tanden en kiezen peuter

Vroeger dacht met dat gebitsverzorging van het melkgebit niet zo belangrijk was, tegenwoordig denkt men daar anders…