Kleuter

Alles over kleuter

Kleuter en mama

Alles over kleuters: kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 tot 6 jaar. Dit is weer een hele nieuwe fase. In Nederland gaan kinderen meestal vanaf het moment dat ze 4 worden naar de basisschool.

KLEUTER

De kleuterfase is fase tussen peuter en schoolgaand kind in. Het egoïstische van de peuterleeftijd gaat er langzaam af. Je kind ontwikkelt zijn sociale vaardigheden, speelt meer samen mèt ipv naast vriendjes en vriendinnetjes. Welkom in de wereld van kinderfeestjes en speelafspraakjes!

Je kleuter ontwikkelt zich van een vrij spelend kind tot een kind dat klaar is om bewust te gaan leren op school. Dit heeft alles te maken met de ontwikkeling van zijn hersenen en zijn mogelijkheden om bewuster, realistischer en abstracter te denken.

Je kleuter en de basisschool

Vanaf 4 jaar mogen kinderen in Nederland naar de basisschool. Maar meestal moet je je kind toch wel inschrijven voor een basisschool als hij 3 jaar is geworden, soms al eerder (wachtlijsten!). Er is waarschijnlijk een heel aantal basisscholen in de buurt. Maar welke moet je kiezen? Lees verder op kies een basisschool en verschillende schooltypes.

Lees artikelen over hoofdluis, over hoe snel kinderen groeien Lijkt je kind toch anders dan anderen, misschien zijn artikelen over autistisme of hoogbegaafdheid ook interessant.

Kinderangsten

De één is sneller bang dan de ander of uit dat op een wat heftiger manier. (Waarschijnlijk heeft dat te maken met…

Ontwikkeling van je kleuter

Je kind is alweer een jaar of vier en is uitgegroeid tot een eigenzinnige kleuter die de wereld ontdekt. Hij of zij…

FAQ kinderen

Vragen over opvoeding, diverse onderwerpen. Ga direct naar de vraag: Aandacht vragen door overgeven…

FAQ kleuters en/of school

Veel ouders hebben vragen over onder meer het gedrag van hun kleuter, zeker als het kindje net naar school gaat.…