Sintcadeaus 2018

Kleuter

Alles over kleuter

Kleuter en mama

Alles over kleuters: kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 tot 6 jaar. Na het vierde jaar is je kind geen peuter meer maar wordt het een kleuter genoemd. Dit is weer een hele nieuwe fase. In Nederland gaan kinderen meestal vanaf het moment dat ze 4 worden naar de basisschool.

KLEUTER

Vanaf een jaar of 4 tot en met 6 wordt je kind een kleuter genoemd. De kleuterfase is fase tussen peuter en schoolgaand kind in. Het egoïstische van de peuterleeftijd gaat er langzaam af. Je kind gaat zich socialer gedragen, hij speelt meer samen mèt (in plaats van naast) vriendjes en vriendinnetjes. Welkom in de wereld van kinderfeestjes en speelafspraakjes!

Je kleuter ontwikkelt zich van een vrij spelend kind tot een kind dat klaar is om bewust te gaan leren op school. Dit heeft alles te maken met de ontwikkeling van zijn hersenen en zijn mogelijkheden om bewuster, realistischer en abstracter te denken.

Je kleuter en de basisschool

Vanaf 4 jaar mogen kinderen in Nederland naar de basisschool. Maar meestal moet je je kind toch wel inschrijven voor een basisschool als hij 3 jaar is geworden, soms al eerder (wachtlijsten!). Er is waarschijnlijk een heel aantal basisscholen in de buurt. Maar welke moet je kiezen? Lees verder op kies een basisschool en verschillende schooltypes.

Lees artikelen over hoofdluis, over hoe snel kinderen groeien Lijkt je kind toch anders dan anderen, misschien zijn artikelen over autistisme of hoogbegaafdheid ook interessant.

Kinderangsten

De één is sneller bang dan de ander of uit dat op een wat heftiger manier. (Waarschijnlijk heeft dat te maken met…

FAQ kinderen

Vragen over opvoeding, diverse onderwerpen. Ga direct naar de vraag: Aandacht vragen door overgeven…