• blog

  Blogs, tips, prijsvragen en meer

  Herkenbare blogs van ouders, tips voor uitjes of nieuwe produkten. Leuke prijsvragen.

  Heb je zelf een bijdrage voor deze pagina? Mail naar   (klik) .

 • fotowedstrijd kind inzending

  Foto insturen

  Wij zijn altijd op zoek naar leuke foto's. Van je baby of peuter, van je zwangere buik, van alles wat maar met zwangerschap en kinderen te maken heeft.

   

  Wil je zien wie er deze maand gewonnen heeft of heb je zelf een bijdrage voor onze site?

BLOG * TIPS * NIEUWS * UITJES * AGENDA

LET OP!

We hebben de Blog aangepast. Een nieuwe look, meer mogelijkheden om reacties achter te laten. Nieuwe blogs, tips en acties vind je vanaf nu op de vernieuwde blog van Alles over Kinderen (KLIK).

Deze maand met het Winterboek van Kidsweek en dvd's van de Minions - Verschrikkelijke Ikke deel 3.

Sinterklaas-alarm!! Weet jij al wat ze willen hebben?

25 oktober 2017

Oktober! De tijd vliegt. Zo zaten we vorige week nog heerlijk met onze kinderen aan de rand van een fijn zwembad in een warm land, nu weer thuis blijkt het opeens herfst. Het is dan ook al eind oktober, de dagen zijn flink kort aan het worden en voor je het weet barst feestmaand december los. Sterker nog, half november komt Sinterklaas zijn opwachting alweer maken in ons land!

Sinterklaasfeest

Sinterklaas Een van de leukste feesten, vind ik persoonlijk, het Sinterklaasfeest. De gezelligheid, het hele magische verhaal er om heen dat de kleintjes maar ook de wat grotere kinderen zo spannend en zo leuk vinden. (Let trouwens wel op dat het niet té spannend wordt, soms laat een peuter of kleuter zich net wat te veel meeslepen door zijn eigen fantasie en kan het kind bang worden van Sinterklaas of de Pieten of te druk van alle prikkels die het verwerken moet.)

Bij ons thuis gaat het al jaren ongeveer als volgt. Het begint allemaal met het kijken naar het Sinterklaasjournaal, elke avond weer. Ná de intocht mogen er een paar keer 's avonds schoenen worden gezet. Tekening er in, liedje zingen, je kent het wel. De schoenen worden bij ons voor de brievenbus gezet. We hebben geen schoorsteen, en bovendien is dat wel zo makkelijk voor de Pieten. (Kennelijk zijn de Pieten handiger dan de pakjesmannen van de diverse postbedrijven, want die bellen altijd aan voor cadeaus groter dan brievenbusformaat. Maar dat terzijde. De kinderen doen er verder niet moeilijk over.)

De volgende ochtend zit er dan – verrassing! – een cadeautje in. In de schoenen van papa en mama, die de kinderen ook vaak voor de zekerheid maar neerzetten, zit dan meestal iets nuttigs (een stukje fruit, een paar nieuwe sokken of een aangebroken doosje boterhamzakjes). De kinderen zelf krijgen wat pepernoten en een klein cadeautje.

Op 5 december zelf is er pakjesavond, of liever gezegd pakjesnamiddag, gezien de bedtijd van de jongste kinderen uit de familie. Er zitten heel toevallig wat grootouders, tantes en neefjes als er op de deur wordt gebonkt. Soms komt Sint zelf even langs, meestal staat er alleen een grote zak voor de deur. Met surprises en gedichten voor de grotere mensen, maar vooral ook veel mooie cadeau’s voor de kleine kinderen. Want Sint is natuurlijk wel een kindervriend.

Leuke sinterklaas cadeau ideeën voor de jongens

Op de een of andere manier weet Sint altijd vrij makkelijk iets te verzinnen voor mijn dochter, maar is het vinden van geschikte cadeaus voor de jongens altijd nét iets moeilijker. Waarom? Ik weet het niet. Maar ik weet wel de oplossing: internet.

Ook op AllesoverKinderen zelf vind je een lijst met suggesties voor geschikt baby speelgoed . Maar zoek je iets specifieker? Leuke gadgets of uitjes? Cadeau’s voor iets grotere kinderen? Er is zoveel leuks te vinden en om inspiratie op te doen surf ik graag wat rond. (Bijkomend voordeel: heb je iets gevonden dan kun je de Sint simpelweg een linkje sturen!)

Dekbedovertrek Ballenbak Het liefst surf ik op sites waar handige zoekfuncties je alvast wat helpen. Zoek je iets voor je man of voor je baby, voor een verjaardag of kerst, een uitje een gadget of iets voor in huis? Stel de filters goed in en je krijgt direct een overzicht van geschikte cadeautjes.

Zo vond ik in de categorie echte jongenscadeaus dit keer een coole zwemband in de vorm van een ananas voor de ene zoon. Kan hij in het zwembad hier om de hoek nog weer even de tropische sferen van de vorige vakantie doen herleven. De jongste is dol op gekke sokken, het liefst aan elke voet een andere. Mooi schoencadeautje! En voor dat neefje dat liever iets dóet dan iets hééft misschien de kamelensafari? En wat te denken van die gepersonaliseerde powerbank met zijn eigen naam er op voor mijn man? Daar wordt hij vast blijer van dan weer een pakje boterhamzakjes in zijn schoen…

Genoeg keus dus. Nu nog kiezen. Of zal ik dat maar aan de Sint zelf overlaten?

Haar doneren in borstkankermaand oktober (en win een tas)

9 oktober 2017

Geef om haar, doneer je haar

"Geef om haar - Doneer je haar"

Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de "borstkankermaand". 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Ook moeders, ook oma's. Een heftig gegeven. Vooral ook omdat we allemaal wel 7 vrouwen om ons heen kennen. Voor wie doneer jij? Voor je zus? Je buurvrouw? De moeder van de beste vriend van je zoontje? De juf op de creche van je dochter? Voor jezelf?

De campagne van Pink Ribbon roept op om geld te doneren voor borstkankeronderzoek. Hard nodig, geef vooral gul. Maar wat kun je nog meer doen?

Maak borstkankerpatiënten blij: doneer jouw haar

Als je gezond bent, geldt dat een goed verzorgd uiterlijk meer zelfvertrouwen geeft. Dat is zeker ook zo als je ziek bent. Kanker en behandelingen hiervan hebben vaak gevolgen voor het uiterlijk. Hoewel het veelal om tijdelijke veranderingen gaat, is de impact groot voor degene die het overkomt. Extra aandacht en zorg voor dit veranderende uiterlijk kan veel voor iemand betekenen.

Heb jij lang haar waar je wel wat van kunt missen? Dan kun jij daar een andere vrouw heel blij maken. De Haarstichting zamelt namelijk haardonaties in. Van deze haardonaties worden haarwerken gemaakt, die kostenloos worden aangeboden aan financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker .

Laat je gratis of met korting knippen

Borstkankervereniging Nederland roze lintje Behalve dat jij iemand anders heel blij maakt met jouw haar, kun je je zelf ook nog eens blij maken met een nieuwe coupe. Laat je gratis knippen, of met flinke korting. Hier staat een overzicht van de 400 kapsalons die gratis of met 50% korting knippen wanneer je je haar wilt doneren aan de Haarstichting/Haarbank. Ook gekleurd of grijs haar is meer dan welkom. Wel moeten de vlechten die worden ingeleverd (in verband met de te gebruiken knooptechniek) minimaal 30 centimeter lang zijn. Hier is een mooie pruik mee te maken.

Doneer je vlecht en win een tas!

tas haarstichting Pink Ribbon

Help ook een financieel minder bedeelde vrouw met borstkanker kosteloos aan een prachtig haarwerk van echt haar! Winnen doe je dus sowieso. Maar voor de drie langste vlechten die worden ingestuurd voor 15 november door lezers van deze site hebben we nog een extraatje: deze worden beloond met een leuke roze a4 formaat schoudertas.

Hoe meedoen?

 • Ga naar een van bovenstaande kappers (of naar je eigen kapper of knip zelf). Heb je nog ergens een oude, eerder afgeknipte vlecht liggen, ook die is welkom!
 • Stuur je haar in één of meer vlechten in een envelop op naar De Haarstichting. Lees op de site van de haarstichting hoe je haar kunt doneren.
 • Stuur een foto van vóór en ná de knipbeurt  op naar Allesoverkinderen, naar  (klik). Vergeet vooral ook niet te vermelden hoe lang de afgeknipte vlecht is!

De drie langste vlechten krijgen een leuke roze tas toegestuurd en een vermelding (met foto, als jij dat goed vindt!) op onze website. Bovendien maken alle donateurs ook nog eens kans op kaarten voor een benefiet concert, georganiseerd door De Haarstichting.

- - - - - - -

lang haar

 
Dit artikel is geschreven door Carolien.
Trotse bezitter van een lange bos haar. Doet zelf ook mee met de actie. Al maakt ze geen kans op zo'n mooie tas, ze gaat wel een vlecht doneren.
Foto's van na de knipbeurt volgen, dus blijf deze site volgen!

 


 


Traktatie tip: donut monstertjes

29 augustus 2017

Traktatie chocolade donuts

Nodig: chocolade donuts, eetbare oogjes, zure matten en poedersuiker.

Maak "eetbare lijm" van poedersuiker met wat water. Plak hiermee de oogjes op de donut. De zure matten knip je tot tongetjes, stop ze in het gat en plak nog wat vast met de poedersuikerlijm.

Bijna te leuk om te wachten tot er iemand jarig is!


Uitnodiging kinderfeestje maken? 3 handige, persoonlijke tips!

9 juli 2017

Het is weer zover, de verjaardag van één van de kids komt er weer aan. Altijd leuk, maar hoe doe je dit nu goed? Het geven van een kinderfeestje wordt alsmaar populairder en ouders hechten er steeds meer waarde aan. Where to start… De activiteit is afhankelijk van het weer (met een april-kindje weet je daar alles van), mams maakt iedere keer weer de leukste, meest originele taart… en oh ja, alle vriendjes en vriendinnetjes op tijd een leuke uitnodiging sturen! Natuurlijk is het makkelijk om een kant- en klaar pakket te kopen maar zelf uitnodiging kinderfeestje maken? Zo verschrikkelijk veel leuker! Het is vooral leuk om te sturen of ontvangen wanneer de uitnodiging persoonlijk is, het kinderfeestje de juiste timing heeft en dat er bést een tikkeltje humor aan de verjaardagskaart verbonden mag zijn.

Personaliseer jouw uitnodiging

Iedere verjaardag is persoonlijk en ieder kinderfeestje is anders. We herinneren ons allemaal nog de ‘neem je zwemspullen mee, maar ik verklap niet wat we gaan doen’ verjaardagskaart met één of ander stripfiguur op de voorkant van de uitnodiging. Hoe leuk en nostalgisch dit voor ons ook blijft, deze YouTube generatie is op een andere manier graag creatief en onderscheidend. Zelf een uitnodiging kinderfeestje maken? Heel graag! En wat is er voor een uitnodiging kinderfeestje dan handiger dan de online editor van het Kaartenhuis? Tip: om dit op een zondagmiddag met het hele gezin te doen, is zo ontzettend gezellig! Stiekem misschien nog wel leuker dan het plannen van de rest van je kinderfeestje.

De juiste timing voor jouw uitnodiging en kinderfeestje

Kinderen hebben tegenwoordig een drukke agenda, en vooral in de lente- en zomermaanden is er iedere zaterdag bijna wel een kinderfeestje of een verjaardag. Uitnodiging sturen? Gewoon op tijd doen. Om met andere mama’s en papa’s af te stemmen welke zaterdag jou (b)engeltje claimt voor hun kinderfeestje, zijn er online verschillende datumprikkers of gezamenlijke agenda’s te vinden. Ook is het altijd handig om, wanneer je voor een online editor voor kaarten kiest, de keuze te kunnen maken of je de kaarten eerst zelf thuis wilt ontvangen (extra leuk om uit te delen op school!) of dat je ze laat bezorgen door die externe partij. De laatste optie is ook erg handig, voor het sturen van een uitnodiging naar kinderen die niet altijd op school zijn of om een andere reden hun kaartje niet persoonlijk van jou zoon of dochter kunnen ontvangen. Want alle vriendjes en vriendinnetjes moeten natuurlijk aanwezig zijn op het kinderfeestje.

Kinderfeestje met humor

Gepaste humor voor een kinderfeestje is écht heel erg leuk. Ik kwam op dit idee toen mijn nichtje Sophie een verjaardagskaart kreeg van een klasgenootje. Hierop stonden 3 foto’s van hun vriendinnen clubje, gepersonaliseerd met snorretjes, brilletjes en héél véél hartjes. Alsof deze 8 jarige dames in een photobooth op een festival hadden gestaan. Ik hou van een creatieve uitnodiging als deze! Ben je nu niet zo’n held in Photoshop of ben je gewoon op zoek naar een leuke online editor om je uitnodiging voor het kinderfeestje of verjaardagskaart in te maken, is deze online editor van het Kaartenhuis een leuke en betaalbare aanrader.

Hoe organiseer jij je kinderfeestje?

Natuurlijk zijn er echt honderden manieren om een leuke uitnodiging te sturen voor je kinderfeestje. Heb jij nog een leuke tip, truc of misschien wel leuk voorbeeld wat je wilt delen? Mail ze vooral naar   (klik)!

Een blog van OpEinstein.nl


Zomer, fietstijd!

11 juni 2017

kinderfietsje

Zomer, fietstijd! Niets leukers dan er op uit te trekken in het mooie weer. Een lekker stukje fietsen door het bos met de baby voorop, een kleintje achterop, en de oudste er op zijn eigen fietsje naast. Even naar de speeltuin, onderweg wat picknicken... Dat hebben we heel wat gedaan. Eigenlijk vinden alle kinderen het leuk om te fietsen. Zowel blokjes rond het huis als steeds iets verder, en samen met papa of mama mee door het verkeer.

Maar waar let je op bij het kopen van een goede kinderfiets? Wij hadden dus geen idee, vroeger. Toen onze oudste zoon een jaar of twee en een half was kwam ik een aanbieding tegen. Bij die grote keten waar ze lekker gewoon zijn gebleven en alles niet zo duur is. De onderbroeken zijn er prima, dus waarom de fietsen niet. (Hm, een mens kan zich vergissen). De fiets was nog wel wat groot, maar hè, hij groeit zo snel, dat komt wel goed. Dacht ik. Het arme kind was wel heel blij met zijn fiets met stoere kleuren, maar vond het wel een beetje spannend om er op te gaan zitten. Ik zie hem nog gaan. In de tuin, vol ongelijke tegels waar de boomwortels ze hadden opgeduwd maakte hij zijn eerste trapbewegingen. Hij kwam nauwelijks vooruit, en toen er eenmaal wat vaart in zat en hij de bocht om moest zien te komen – geen probleem, je hebt zijwieltjes, stelden we hem opgewekt gerust – kukelde hij natuurlijk om. Omdat zijn voetjes niet bij de grond kwamen en hij geen idee had hoe zichzelf op te vangen lag hij ook gelijk op zijn knie.

Eerste les voor ouders: koop een fiets niet al te groot, zeker niet als je kind nog niet zo handig is met fietsen...

Uiteindelijk heeft onze zoon het wel geleerd, fietsen. Maar met die fiets is hij nooit echt goede vriendjes geworden. Het ding was onstabiel, het stuur had speling, en elke keer liep er wat aan.

Tweede les: let een beetje op de kwaliteit. Je hoeft niet gelijk de duurste fiets te nemen, maar een kinderfiets die gewoon goed in elkaar zit en tegen een stootje kan is geen overbodige luxe! Een gespecialiseerde fietsenwinkel (bijvoorbeeld www.bikester.nl) heeft vaak een ruime keuze en goed advies.

En zoals vaker het geval, leer je als ouder van je eerste kind. Het tweede kind kreeg dus eerst een loopfiets (i-de-aal om het evenwicht te leren bewaren!) en toen een fietsje van Puky. Even los van het feit dat ze wellicht motorisch iets handiger was dan haar broer bleek dat een goede zet. Ze fietste er zo op weg.

Inmiddels zijn de kinderen een stuk groter, en fietsen ze alleen naar school. Wat eigenlijk nog steeds neerkomt op: zoek een fiets die tegen een stootje kan (en koop een goed fietsslot).


Inhaalslag voor Biologische Babyvoeding

9 juni 2017

biobebo

Biologische voeding is al lang geen geitenwollensokken ding meer. Het is zelfs überhip om je te storten op voeding van biologische oorsprong. De supermarkten doen er vollop aan mee en bieden vaak uitgebreide assortimenten biologische voeding aan. Zelfs honden- en kattenvoer is tegenwoording in biologische variant verkrijgbaar. Er is echter een segment waarin we in Nederland nog achterblijven als het gaat om biologisch, en dat is babyvoeding. In Nederland is slechts 5% van de babyvoeding van biologische oorsprong. En dat is weinig. Helemaal als je het vergelijkt met andere Europese landen, waar in Groot-Brittanië 43% van de babyvoeding biologisch is, in Duitsland al 60% en in Denemarken biologische babyvoeding zelfs een marktaandeel van 90% heeft. (Onderzoek: Prille moeders; Kansen voor biologisch? uitgevoerd door LEI, 2010)

En dat terwijl goede voeding van essentieel belang is voor een goede gezondheid. Voor baby's en jonge kinderen geldt dit al helemaal, omdat bij hun het spijsverteringskanaal en het immuunsysteem nog volop in ontwikkeling zijn. Biologische babyvoeding, waarvan de ingrediënten op natuurlijke (zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest), milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze geproduceerd zijn, en die geen kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen of genetisch gemanipuleerde ingrediënten bevatten, stelt de baby of dreumes in veel mindere mate bloot aan potentieel gevaarlijke stoffen dan reguliere voeding, is over het algemeen voedzamer en speelt mogelijk een rol bij de bescherming tegen allergische klachten of bij de goede opbouw van het immuunsysteem (Van den Vijver et al., 2009).

Hoe komt het dat we in Nederland zo achterblijven? Met name het geringe aanbod aan biologisch zorgt er voor dat jonge ouders toch weer naar de vertrouwde blauwe bussen poedermelk grijpen en de alom bekende potjes groenteprak van de bekende merken. De grote supermarkten bieden vaak geen biologische producten aan, of in het meest gunstige geval misschien een of twee smaken. En de natuurvoedingswinkels, afgezien van het stoffige imago, liggen vaak te ver buiten de boodschappenradius.

Met de nieuw opgerichte webshop Bio Bebo lijkt er verandering te komen in het karige aanbod biologische babyvoeding. Oprichter Barbara den Hollander, zelf moeder van twee jonge kinderen, ging op onderzoek uit. Ze verzamelde de beste merken biologische babyvoeding uit Europa, zoals Biobim, Hipp Bio, Babybio, Goodies Organix en Holle en bracht ze onder in haar webwinkel, waarmee ze de eerste webwinkel speciaal voor babyvoeding oprichtte. Met haar uitgebreide assortiment, gratis verzending, next-day-delivery en spaarpuntensysteem denkt ze een grote doelgroep te kunnen bereiken. En daarnaast geeft ze je een smakelijk kijkje in haar leven en deelt ze grappige, moeilijke en vooral herkenbare situaties als jonge ouder in haar blog op biobebo.nl en social media kanalen. Haar motto: "De perfecte moeder ben ik niet, maar mijn kinderen eten vanavond wel biologisch. Die van jou ook?"

www.biobebo.nl
www.facebook.com/biobebo.nl/
www.instagram.com/biobebo.nl/


DYSLEXIE IS GEEN PROBLEEM, MAAR EEN KANS

31 mei 2017

Dyslexie wordt in onze prestatiemaatschappij vaak gezien als een probleem. Op school worden kinderen beoordeeld op hoe ze lezen, schrijven en rekenen. Als dat niet goed gaat, kan een kind gevoelens van schaamte, frustratie en faalangst ontwikkelen.

HOI Foundation vindt het tijd om de wereld te vertellen dat dyslexie géén probleem is, maar een kans. HOI gunt iedereen met dyslexie de kans om op waarde te worden geschat en start daarom een campagne over de positieve eigenschappen van dyslexie.

Positieve eigenschappen in dyslectisch brein

De moderne neurologische wetenschap laat zien dat er een verschil is in het brein van dyslectici ten opzichte van mensen zonder dyslexie. Het brein van een dyslect is anders georganiseerd en zorgt daardoor voor andere kwaliteiten, zoals creatief en out of the box kunnen denken. Deze eigenschappen kunnen leiden tot ongekende successen. Wat hebben bijvoorbeeld ondernemers als Joop van den Ende en Richard Branson, filmproducent Steven Spielberg, Apple oprichter Steve Jobs, schrijver Adriaan van Dis, fotograaf Jimmy Nelson en 50% van de werknemers bij NASA met elkaar gemeen? Ze zijn allen dyslectisch. Wat zou er gebeuren als we dyslectische kinderen niet langer behandelen als een kind met leerproblemen, maar als de mogelijke volgende Steve Jobs?

HOI Foundation

HOI Foundation werd in 2016 opgericht dóór dyslectici, vóór dyslectici en iedereen die met dyslexie te maken heeft. HOI staat voor het delen van kennis en ervaringen en wil dyslectische kinderen hun talenten laten ontdekken. Zodat ze niet langer worden gezien als probleemkind.

HOI foundation bestaat uit HOI Knowledge Lab , HOI Academy en de HOI Community.

STEUN

Meer weten? Ga naar HOI-FOUNDATION.NL of join op facebook.


Veilig in en om het water

3 april 2017

Het is lente, de zomer komt er aan. Er wordt al weer meer buiten gespeeld misschien, in de tuin gezeten. Slootjes en zwembadjes zijn vlakbij, en het verdrinkingsgevaar ook. Zeker als je naar het strand of een zwembad gaat, let op! Kinderen zijn gek op water en spelen er graag in. Maar nog steeds verdrinkt elk jaar ook weer een aantal kinderen. Ook in een laagje water van 10 centimeter.

De volgende tips geven wij graag mee:

 • Houd je kind continu in het oog als het bij het water is. Je kind kan binnen een seconde onder water verdwijnen, en je hoort het niet als het mis gaat. Je kind zal niet gillen.
 • Met zwemvleugels verklein je de kans op verdrinking. Let wel op dat je de juiste maat hebt en ze stevig vast zitten. Ga je varen, neem dan liever een zwemvest.
 • Gebruik bij spelen in water een zwemluier ipv een wegwerpluier. Dit is hygienischer en veiliger (een wegwerpluier bevat lucht, de billen komen dan automatisch bovendrijven en het hoofdje beneden)
 • Ook kinderen met zwemdiploma kunnen verdrinken in een meer of in de zee. Er is stroming, het is er koud. Allemaal anders en vermoeiender dan het relatief makkelijke zwemmen in het zwembad. Zorg dat je kind genoeg zwemervaring krijgt, ook na het diploma en houd ze de eerste tijd goed in de gaten. Pas ook op met afdrijven van luchtbedden of speelgoed in de stroming!


Zomertijd

28 maart 2017

De overgang naar de zomertijd, voor veel ouders mogen ze het afschaffen. Vooral kleine kinderen leven enorm op een soort ingebouwd ritme, dat langzaam is opgebouwd. Gaat de klok opeens een uur vooruit, dan loop je zeker een week tegen de biologische klok aan die het overal "te vroeg" voor vindt.

Ze willen 's avonds niet naar bed. Of zijn in ieder geval nog niet moe. Mijn zoontje ging braaf in zijn bed, maar het duurde een eeuwigheid voor hij insliep. En - daar kun je de klok natuurlijk wel op gelijk zetten - vanmorgen was hij niet wakker te krijgen en zat met geknepen oogjes aan het ontbijt.

En denk je dat het in het najaar allemaal makkelijker is omdat de klok dan achteruit gaat en je een uur lánger kan slapen? Dat is een mooie theorie maar de praktijk is anders. Langer willen slapen, dat is meer iets voor ouders. Kinderen worden gewoon op hun eigen tijd wakker en zijn klaar om aan de dag te beginnen. Zodat je er alsnog 's ochtends om zes uur uit kan in plaats van om zeven uur.

Aangezien in onze vierentwintig uurs maatschappij het argument van stroombesparing allang niet meer geldig is pleit ik er voor: afschaffen, die zomertijd!

(En tot die tijd, is misschien de beste tip om de klok niet in één keer een uur vooruit te zetten, maar (in ieder geval wat bed- en eettijden betreft) vier dagen achter elkaar een kwartier.)

Wat vind jij van de zomertijd? Laat het ons weten en stuur een mail naar mailtje naar   (klik).