Sintcadeaus 2018

Hoe groeit je kind? Bepaal zelf de groeicurve

Groeicurve consultatiebureau online

Groeicurve meisjeHier vind je enkele grafieken die gebruikt worden om de lengte en het gewicht van je kind te kunnen vergelijken met het gemiddelde. Niet elk kind is hetzelfde! Maak je je zorgen, raadpleeg een arts. Onderaan de pagina staat een online tool waarmee je kunt berekenen hoe groot je kind uiteindelijk waarschijnlijk zal worden.

LENGTEGROEI

In de volgende grafieken (bron: TNO 2010) kun je de gemiddelde lengtes zien van meisjes en jongens van 0 tot 4 jaar in Nederland. De bovenste grafiek toont het gewicht ten opzichte van de lengte. De onderste grafiek toont de lengte in cm ten opzichte van de leeftijd.

Groeicurves van 0 tot 4 jaar

De groeicurves van kinderen in leeftijd van 0-4 jaar kun je hier vinden. Er zijn grafieken voor lengte ten opzichte van leeftijd, gewicht ten opzichte van lengte en de hoofdomtrek.

Groeicurve baby meisje
0-15 maanden oud
Groeicurve baby jongen
0 tot 15 maanden oud
Groeicurve jongen
0-4 jaar
Groeicurve meisje
0-4 jaar 

HEEFT JE KIND EEN AFWIJKENDE LENGTE OF GEWICHT?

Deze grafieken zijn gemiddelden, dus veel kinderen zullen kleiner, groter, dikker of dunner zijn dan het gemiddelde. Kijk daar nuchter naar, en maak je je zorgen, vraag het aan je huisarts.

Een gezonde verhouding tussen lengte en gewicht kun je bepalen met de BMI, of Body Mass Index, voor kinderen vanaf 2 jaar. Op deze pagina kun je de BMI van je kind berekenen. Aan de hand van tabellen kun je zien of er bij betreffende leeftijd en geslacht sprake is van (ernstig) over- of ondergewicht.

Meer weten over groeiachterstanden? Kijk eens op onze pagina over kinderen met kleine lengte. Verderop deze site kun je ook meer lezen over ondergewicht en overgewicht.

TOOL: BEPAAL DE STREEFLENGTE

De streeflengte is de lengte die je kind naar verwachting zult krijgen als het volwassen is (plus of min 10 centimeter). Dit is te bepalen met de volgende tool. Voer de lengte van vader en moeder in en druk op het “=”teken

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.