Tips & tricks voor een geslaagde gender-reveal party

Wordt er straks een jongetje of een meisje geboren?

Verwacht je binnenkort een klein wondertje? En weten jullie zelf al of het een jongen of een meisje wordt maar je familie en vrienden nog niet? En houd je wel van een feestje? Organiseer dan als ouders van de kleine een heuse “gender reveal party”.  Zo kan je op een leuke en originele manier het geslacht van je kleintje meedelen aan je vrienden en familieleden.

Heb je geen idee hoe je daaraan begint? Geen nood, want hieronder geven we je enkele tips & tricks.

Decoratie in roze of blauw of…

Voor een geslaagd feestje is de decoratie natuurlijk van groot belang. De decoratie bepaalt een groot deel van de sfeer en bij een gender reveal party kan je die decoratie prima gebruiken om je gasten nóg nieuwsgieriger te maken. Kies jij voor een hele neutrale, nog niets over het geslacht zeggende kleuren als wit of hang je slingers en ballonnen op in alle kleuren behalve roze of blauw? Of mix je juist de lichtblauw papieren bordjes met roze glazen, en zet je zowel “meisjes”  als “jongens” speelgoed neer?

Er is, zeker online, genoeg te koop aan speciale decoratie voor je gender reveal party, maar als je erg creatief bent dan kan je het natuurlijk ook zelf in elkaar knutselen.

Genderneutrale hapjes en drankjes

Een feestje zonder hapjes, dat kan natuurlijk niet! Maar welke hapjes serveer je het best op een gender reveal party? Ook hier kan je kiezen voor de neutrale aanpak, maar het is nog een leuker idee om de kleuren roze en blauw in je hapjes te laten voorkomen. Zo kan je bijvoorbeeld blauwe en roze popcorn voorzien of kiezen voor blauwe en roze lolly’s of cupcakes. Als je een beetje creatief bent, dan is er heel veel mogelijk.

Zie ook hieronder, voor de echte onthulling kun je natuurlijk ook hapjes of drankjes gebruiken!

Boy or girl? Raadspelletjes

Bij een gender reveal feestje horen leuke spelletjes. Het gaat dan voornamelijk over korte spelletjes waarbij je je gasten de kans geeft om het geslacht van de baby op een originele manier te raden.

Je kunt een grote doorzichtig glazen bak of bokaal neerzetten waar alle gasten een blauw ofwel een roze papiertje in mogen stoppen, al naar gelang ze denken dat de baby een jongen of een meisje is. Op de papiertjes schrijven ze hun eigen naam én een naam voor het kindje.

Of gebruik een groot magnetisch bord waarop je met behulp van gekleurde magneten de voorspellingen bijhoudt.

Deze raadspelletjes kan je nog aanvullen met spelletjes in babythema zoals babypictionairy, baby BINGO of een leuke quiz over baby’s.

Bekendmaken van het geslacht

Nu komen we bij het belangrijkste onderdeel van de gender reveal party, het hoogtepunt van het feest: de bekendmaking. Daar draait het allemaal om, dus zorg ervoor dat je hier goed op voorhand over nadenkt! Er zijn veel originele manieren waarop je het geslacht van je kind bekend kan maken. We geven je enkele ideetjes.

Gender reveal taart en cakejes

Vaak wordt er gekozen voor een gender reveal taart of cakejes. Je voorziet dan één grote taart of een aantal cupcakes die er langs de buitenkant neutraal uitzien. De vulling maak je roze of blauw. Bij een taart wordt het geslacht bekend bij het aansnijden van de taart, maar bij de cakejes pas wanneer er in gebeten wordt. Let dus op dat iedereen gelijktijdig aan het smullen begint, anders zou dit weleens een sfeerdemper kunnen zijn!

Taart gender reveal party jongen
Er wordt een jongetje verwacht!

Ballonnen en partypoppers

Ook ballonnen en partypoppers zijn populair. Zo kan je een doos vullen met een ballon die je openprikt op het grote moment. Binnenin steek je dan roze of blauwe vulling, zoals bijvoorbeeld confetti of poeder. Je kan ook ieder een eigen ballon geven, die jullie op hetzelfde moment openprikken. Zo voelt iedereen zich betrokken. Hetzelfde geldt voor partypoppers, geef iedereen een partypopper en knal er tegelijk op los.

Tip: Wil je het extra spannend maken? Zet je gasten dan op het verkeerde spoor. Geef aan iedereen een ballon, maar vul evenveel ballonnen met blauwe als met roze vulling. Achteraf kan je dan de échte onthulling doen.

Houd het voor jezelf ook nog een verrassing!

Bij de 20 weken echo , of eventueel een eerdere echo, zal de echoscopiste zien welk geslacht je kindje heeft. Je kunt vragen of ze dat niet aan jullie wil vertellen maar het op een kaartje wil schrijven en dat in een envelop te stoppen. Op de gender reveal party kun je dan, onder toeziend oog van al jullie vrienden en familie deze envelop openen. Vergeet ook niet een camera klaar te zetten om jullie eigen reactie op deze onthulling te kunnen filmen!

Zeg het met thee

Er bestaat zoiets als kittelbloemthee, deze thee is van nature blauw, maar met citroensap kleurt deze paarsachtig. De onthulling gebeurt dan, wanneer de mensen hun kopje thee uitschenken.

Piñata plezier

Als je opzoek bent naar een originele manier om het geslacht bekend te maken, maar je liever niet hebt dat de onthulling meteen voorbij is, dan is een piñata een goede keuze. Hiermee zullen je gasten dolle pret beleven. Kies wel voor een piñata in een neutrale kleur, zoals een wolk, een panda of een eenhoorn. De binnenkant vul je dan met roze of blauwe snoepjes en confetti.

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.