Baby 7 maanden

Ontwikkeling baby 7 tot 8 maanden oud

Ontwikkeling baby - zelf rechtop zittenJe kindje kan nu zelf zitten. Hij kan zichzelf ondersteunen als hij rechtop gehouden wordt onder zijn okseltjes. Hij kan voorwerpen gaan aanwijzen en een klein voorwerpje in de pincetgreep pakken: tussen duim en wijsvinger. Hij kan zelf een koekje uit de hand eten. Als hij een stem hoort draait hij zijn hoofd in die richting van het geluid. Misschien trekt hij zich met wat hulp al op van zit tot staan.

Leg je je baby op zijn buik dan zal hij kruipbewegingen gaan maken, vaak eerst achteruit en dan pas vooruit. Sommige baby’s beginnen wat te tijgeren, de snelle baby’s zijn misschien al aan het kruipen. Hij leert eerst om met zijn voetjes af te zetten, pas daarna om de billen en de buik omhoog van de grond te bewegen zodat het kruipen makkelijker gaat.

Zodra een baby zich zelfstandig kan voortbewegen kan hij op onderzoek uit en gaat het kindje een enorme sprong vooruit in zijn ontwikkeling. Laat hem dan ook regelmatig op zijn buik spelen om het kruipen te oefenen.

De wat wildere spelletjes vindt je baby nu vast erg leuk. Laat je kind eens door de lucht vliegen (goed vasthouden!) of speel “boerenpaard” (“zo gaat nee damespaard – een damespaard gaat zo…“) en laat je kind op schoot heen en weer hobbelen. Rollen met een bal met een muziekje erin is ook leuk.

Motoriek

  • Wanneer je kindje op zijn buik ligt, kan hij nu met een hand steunen, zodat de andere iets vast kan pakken.
  • Om bij een voorwerp te komen, beweegt je baby zich met zijn armen en benen vooruit (buikschuiven).
  • Je kindje kan zelfstandig zitten, maar steunt hierbij nog wel vaak op de handen.
  • Met steun kan je baby een loopbeweging maken in stand, zonder zich echt vooruit te bewegen.
  • Je baby gooit voorwerpen op de grond en kan twee dingen tegelijk vasthouden, een in iedere hand.

Bekijk baby 8 maanden oud of ga terug naar ontwikkeling baby per maand

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.