Kinderverjaardag in Coronatijd

7x hoe maak je er toch een leuke dag van

Een kinderverjaardag is altijd gezellig druk. Volwassen familie op een kluitje bij elkaar met een hapje en een drankje, de kinderen racen er tussendoor. Maar nu kan dat even niet. Geen bezoek, geen kinderfeestje met alle vriendjes. Niet uitdelen op school. Hoe kun je van deze anders-dan-anders verjaardag een onvergetelijk leuke verjaardag voor je kind maken?

Cadeautje opsturen

Nu de mensen zelf niet op visite kunnen komen wil dat niet zeggen dat je kind geen cadeautjes kan krijgen. Je kunt prima iets leuk laten bezorgen of gewoon opsturen in een envelop.

Welke cadeautjes kun je opsturen in een envelop die door de brievenbus past?

  • Viltstiften en een kleurboek
  • Zelfgemaakte kleertjes voor de favoriete pop
  • Een dagje uit cadeaukaart om extra van te genieten samen als je er straks wel weer lekker op uit kan! Van pretpark tot pannenkoeken eten of zelfs een weekendje samen weg.
  • Stoepkrijt om de héle stoep mee vol te krijten
  • Een legpuzzeltje (desnoods zonder of met platte doos als je verzendkosten wilt besparen)
  • Nu al direct genieten van heel veel leesplezier met bladcadeau waarbij de jarige zélf een tijdschrift kan uitkiezen
  • Voor de hele kleine kinderen een slap knuffelpopje of doekje met labeltjes
  • Een armbandje of ketting
  • Voetbalplaatjes

Felicitaties via internet: 1 op 1 beeldbellen met opa en oma

Als je kind jarig is in Corona-tijd is dat voor zowel kind als opa en oma natuurlijk niet zo fijn. In plaats van elkaar in levende lijve zien kan er natuurlijk wel één op één worden gebeld met beeld erbij. Ze mogen dan wel niet langskomen, maar gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om elkaar toch te zien. Bellen via Whatsapp of Facetime of een andere tool. Zo heeft je kind toch nog even de volledige aandacht van opa of oma of wie er dan ook aan de andere kant zit.

Alle vriendjes tegelijk online in een party-meeting

Wat papa’s en mama’s kunnen voor het werk kunnen kinderen natuurlijk ook! Een “meeting” via internet, bijvoorbeeld met een app als Zoom waarbij er meerdere kinderen tegelijk kunnen praten en elkaar kunnen zien. Zo kan het kinderfeestje tóch een beetje doorgaan. Stuur samen met kind vrolijke – zelfgemaakte – uitnodigingen aan alle kinderen en zet daarin voor de ouders een instructie hoe en wanneer ze kunnen inloggen.

Misschien kun je nog wel proberen wat spelletjes te doen, zoals:

  • een on-line quiz met vragen;
  • opdrachten als: wie heeft het eerst 5 groene dingen voor de camera, of zet zoveel mogelijk hoedjes op;
  • virtueel sporten. Gooi of trap een bal naar elkaar over. Doe net alsof je een bal vast hebt, gooi die (hele zware, vieze, lichte of stekelige) bal naar iemand waarvan je eerst de naam roept en kijk hoe die ander hem vangt. Komt er ook een beetje toneelspelen bij kijken!
  • karaoke, samen keihard zingen met het favoriete  lied van de jarige. Dansjes mogen ook natuurlijk!

Traktaties zelf laten afhalen aan de rand van de tuin

Je kind mag niet naar school, maar de klasgenoten mogen wel één voor één naar het huis van de jarige komen. Zet een grote pot met verpakt snoep bij het tuinhek of op de buitenvensterbank en vraag de klasgenootjes om tussen 12 en 17 even langs te lopen, aan te bellen en liedje te zingen of te feliciteren en natuurlijk vooral een snoepje mee te nemen.

Kaartjes laten opsturen

Maak misbruik van je hele netwerk aan familie, vrienden, buren en collega’s en vraag of ze een kaartje willen opsturen naar je kind. Een hele stapel vrolijke post doet het altijd goed op zo’n dag.

Taart

Sloof jezelf eens extra uit op het maken van een bijzondere taart uit eigen keuken. Op internet vind je genoeg voorbeelden van geweldige verjaardagstaarten. Met uitleg erbij is dat vaak minder lastig dan je denkt.

regenboogtaart
Een regenboogtaart met snoepjes aan de buitenkant

Met het gezin

Het is natuurlijk jammer dat er verder geen bezoek mag komen, je bent aangewezen op je huisgenoten. En eigenlijk is dat ook wel weer heel leuk natuurlijk. Maak er wat speciaals van, doe dingen met je gezin waar je anders niet snel aan toekomt omdat iedereen druk is met zijn eigen bezigheden. Iedereen moet meedoen! Een filmmarathon, een Monopoly of sjoelcompetitie, een hut bouwen in de huiskamer en daar met zijn allen in gaan kamperen. En de jarige mag natuurlijk kiezen.

Meer tips om lekker binnenshuis te spelen vind je hier.

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.