11 activiteiten om je kids binnenshuis bezig te houden

‘Ik verveel me!’ Dé zeurende zin die iedere ouder wel herkent. Zijn alle bordspellen gespeeld en is de lego ‘saai’? Wij geven je hieronder 11 originele tips voor gratis activiteiten binnenshuis,  zodat de kinderen niet de hele dag aan hun scherm gekluisterd zitten.

1. Karaoke

Organiseer een leuke karaokeavond voor je hele gezin. Op YouTube zijn er oneindig veel karaokeversies met lyrics te vinden. Zet de favoriete liedjes van je kleinsten op en zing om de beurt of gewoon allemaal te samen uit volle borst mee. Plezier verzekerd!

 

Leuke tip: Kennen je kinderen de tekst van het liedje al goed? Zet dan eens de muziekclip op en dans samen na!

2. Maak een stamboom

Een simpele stamboom met je kinderen maken is ontspannend en educatief. Je kinderen kunnen creatief aan de slag, maar tegelijk leren ze ook wat bij over jullie familiegeschiedenis.

 

Leuke tip: Zoek samen met je kinderen wat mooie blaadjes in je tuin om de stamboom mee te versieren!

3. Teken een stripverhaal

Ga samen creatief aan de slag en teken een stripverhaal. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een leuke herinnering die jullie als gezin delen. Teken erop los of gebruik een online stripverhalenmaker.

Gewoon alleen even gedachteloos kleuren? Bekijk ook de kleurplaten op deze site!

4. Origami vouwen

Zoek eens op YouTube en je zal genoeg tutorials vinden over origami vouwen. Van simpel tot expert. Maak bijvoorbeeld een springende kikker en je kinderen zullen er na het vouwen ook nog plezier aan beleven. Een originele vorm van knutselen!

Niet zo heel moeilijk en wel leuk om een eindeloze verzameling van te maken zijn bijvoorbeeld de “lucky stars” (foto in de header). Bekijk bijvoorbeeld dit instructiefilmpje op youtube.

5. In de plassen stampen

Regen is niet per se een reden om binnen te blijven. Regent het al een hele tijd? Laat je kinderen dan naar buiten gaan en lekker in de plassen stampen. Vervolgens onder een warme douche en verse kleding aan. Je kinderen beleven een topdag ondanks het gure weer!

6. Bak cupcakes

Bak samen lekkere cupcakes met de favoriete smaken van je kind. Gebruik eens het lievelingskoekje van je kind in het beslag, denk bijvoorbeeld aan lekkere cupcakes met Oreo’s. Daarna kan je de zelfgebakken cupcakes versieren met suikerpasta, marsepein of snoep. Bakken is een feest en cupcakes versieren is knutselen op een ander niveau!

7. Binnenpicknick

Een lekkere picknick kan niet ontbreken in de vakantie. Regen? Niets houdt je tegen! Plan een picknick binnenshuis. Stoelen en tafel aan de kant, leuk tapijtje op de grond, maak desnoods nog een gezellige tent of afdak met behulp van kleden en oude gordijnen of lakens. En dan smullen maar van een lekker uitgebreide picknick in je huiskamer.

 

Leuke tip: Extra lange activiteit nodig? Maak eerst samen lekkere hapjes klaar of serveer jullie zelfgebakken en versierde cupcakes!

8. Kledingstuk pimpen

Transformeer een oud kledingstuk in een hip en trendy model. Knippen, plakken, schilderen, alles is toegestaan! Je oudere kinderen kan je misschien voorzichtig leren naaien. Fun en educatief tegelijk!

9. Maak een verkleedkoffer

Zoek allerlei oude kleren bij elkaar en laat je kinderen gekke combinaties aantrekken. Organiseer een uitgebreide modeshow. Lachen, lachen, lachen!

Leuke tip: Versier eerst de oude kleding voor een extra lange activiteit!

10. Wasbeurt

Zijn de poppen van je kinderen wat vuil? Zoek al de plastic poppen en dieren uit die bestand zijn tegen water, vul je bad met water en geef je de kinderen de taak om elke pop van een lekkere wasbeurt te laten genieten. Waarschijnlijk wordt het een natte boel, maar je kinderen zullen er even zoet mee zijn en veel plezier maken!

11. Leer je kind breien of haken

Veel kinderen vinden het fascinerend om te zien hoe je van een paar vrolijk gekleurde bolletjes katoen een lapje kan maken. Leer je kind de eerste basisbeginselen van het haken (of breien). Een sjaaltje voor de pop haken of een eerste lapje voor die granny square deken is niet zo moeilijk. En voor je het weet is je kind er zomaar uren, zo niet dagen achtereen zoet mee. En er zijn genoeg online tutorials, ook handig voor ouders die zelf nog weer even moeten kijken hoe het ook alweer moet…

Alvast veel plezier toegewenst samen!

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.