Tijd om buiten te gaan spelen

op step, fiets of hoverboard...

Het is weer lente! Een heerlijke tijd. Zeker met de vele vrije dagen in april en mei trekken we er dan ook graag met de kinderen op uit. Een stukje fietsen, bijvoorbeeld, en picknicken langs de kant van de weg. Of lekker iets drinken op een terras terwijl de kinderen zich in de speeltuin vermaken. Ook wandelen we graag. Dat wil zeggen, de ouders doen een rondje en de kinderen gaan gezellig mee op hun stepjes, skates of fietsjes.

Nu is april toevallig ook de maand waarin ons zoontje jarig is. Op zijn derde verjaardag kreeg hij van ons zijn eerste echte eigen kinderfiets. Een 12 inch in zijn favoriete kleur groen, mét zijwieltjes. Wat was hij blij! Hij heeft er veel lol op gehad, stukjes in de buurt en rondjes om het huis. De zijwieltjes hoorden er op, die mochten er onder geen beding af.

Maar hij werd natuurlijk groter, en er moest een nieuwe fiets komen. Daar zaten in eerste instantie nog wel zijwieltjes op, maar echt stoer vond hij dat niet meer. Die moesten er af. Waar onze dochter destijds gewoon wegfietste zónder zijwieltjes, vond zoon het wel een dingetje. Zijn evenwicht leek minder goed maar hij was ook bang om te proberen. Met een paar goede tips om te leren fietsen zonder zijwieltjes en een paar keer oefenen met de zekerheid van papa’s hand aan zijn zadel (“niet loslaten, hoor papa!”) bleek het eigenlijk zat mee te vallen. Zoon fietste keurig recht zonder om te vallen opgelucht weg – ver buiten papa’s bereik. Wat was hij trots! Hij voelde zich enorm groot. Niet alleen ging het fietsen nu een stuk harder, ook paste zijn fiets nu beter in het fietsenrek op het schoolplein tussen de andere grote fietsen.

Dit jaar geen fiets voor zijn verjaardag. Afgelopen winter kreeg hij opeens een groeispurt en was er echt een groter model nodig. Maar zoon heeft het buitenspelen herontdekt, nu het weer wat warmer is en de dagen langer worden. Hij weet wel wat hij dit jaar voor zijn verjaardag wil: een hoverboard, dat is pas vet!

En of hij daar dan wel op kan staan? vroeg papa. Natuurlijk. Oefening baart kunst. Dat heeft hij inmiddels geleerd.

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.