Kinderwens     Zwanger     Bevalling    Baby     Peuter     Kleuter     Algemeen

Home    Tips&Blog     Prijsvragen     FAQ           Zoeken    

Prijsvragen en FOTOWEDSTRIJD

Pinkeltje in het spoorwegmuseum

"Dit is Pinkeltje Witbaard, een heel klein mannetje, niet groter dan je pink. Hij is heel slim en ontzettend oud. Zo oud dat hij zelf niet eens meer weet hoe oud hij precies is."

Ken jij ze nog, die gele boeken met de rode letters, de kabouter met blauwe muts en rood shirtje op de voorkant? Ik heb er toen ik klein was velen gelezen en voorgelezen gekregen. Jeugdsentiment! En nu is er een nieuwe "Pinkeltje" uit: Pinkeltje in het Spoorwegmuseum. Een spannend avontuur, ook voor de kinderen van nu!

Hetverhaal begint in het Spoorwegmuseum, waar Pinkeltje en zijn vriendjes zich moeten verstoppen in een oude posttrein. Daar vinden ze een hele oude brief, die al in 1952 bezorgd had moeten worden bij een mevrouw in Istanboel! Pinkeltje en zijn vriendjes bedenken een plan: ze gaan hem zélf alsnog bezorgen. Een spectaculaire reis aan boord van de Oriënt Express - terug in de tijd! - volgt.

Winnen

Wil jij kans maken op dit boek? Stuur een mailtje naar   (klik) met als onderwerp "Pinkeltje". Eén inzending per huisadres.

De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Insturen is mogelijk tot 18 mei 2017.

Film

Filmposter LifeAnimated

In de documentaire Life, Animated draait het om Owen, een jongen met autisme, in zijn weg naar zijn volwassenheid. Hij gebruikt Disney-films als methode om de wereld om hem heen te begrijpen en als een manier om te communiceren.

Op driejarige leeftijd stopt de energieke babbelaar Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disney-films.

LifeAnimated still

Wanneer zijn vader op een dag de pop van Iago, de papegaai uit Aladdin pakt en in die rol tegen Owen begint te praten, antwoordt Owen hem plots met een zinnetje uit de film. Een keerpunt voor Owen en zijn familie. Owen leert zich uit de drukken aan de hand van dialogen uit de tientallen Disney-films die hij uit het hoofd kent, de rest van de familie neemt op hun beurt de rollen over van Disney-figuurtjes. De tekenfilms maken een weg vrij die lang als voorgoed gesloten werd beschouwd. Owen en de wereld rondom hem leren elkaar begrijpen. Met zijn uitgebreid arsenaal aan verhalen en dialogen maakt Owen zich klaar om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het leven voor hem in petto heeft.

Dit coming-of-age verhaal wordt prachtig vormgegeven door de mix van scènes uit Disneyfilms en nagetekende gebeurtenissen uit het leven van Owen. De film stelt vragen over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van Owen’s identificatie met tekenfilmfiguren, maar is bovenal een pleidooi voor liefde en begrip vanuit de omgeving. Een hartverwarmende verhaal, genomineerd voor een Oscar® en een terechte winnaar van Sundance.

De film is zeer goed ontvangen met onder andere vier sterren van het NRC, Trouw, AD, VPRO Cinema en FilmTotaal én heeft een Oscarnominatie.

In het kader van de Week van Autisme, die begint op 1 april, zullen in verschillende bioscopen speciale voorstellingen plaatsvinden van Life, Animated.

Bekijk hier de trailer van Life, Animated.

Wil je kaartjes winnen?

Deze prijsvraag is inmiddels gesloten.

FILM: De Smurfen en het verloren dorp

Filmposter De Smurfen actie Alles over Kinderen

Er is een nieuwe Smurfenfilm uit! In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en spanning zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid.

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Pip Pellens (Smurfin), Johnny de Mol (Potige Smurf), Bartho Braat (Grote Smurf), Kasper van Kooten (Moppersmurf), Hugo Kennis (Bakkersmurf), Sarah Nauta (Smurfbloesem), Julia Nauta (Smurflelie), Ellen ten Damme (Smurfstorm), Jelka van Houten (Wilgensmurf), Kees Tol (Klungelsmurf), Koos van Plateringen (Bemoeismurf), Roy Donders (Hippe Smurf), Diederik Jekel (Brilsmurf) en Tygo Gernandt (Garagamel).

In de originele versie met de stemmen van o.a. Demi Lovato (Smurfette), Rainn Wilson (Gargamel), Joe Manganiello (Hefty), Jack McBrayer (Clumsy), Danny Pudi (Brainy) en Mandy Patinkin (Papa Smurf).

DE SMURFEN EN HET VERLOREN DORP draait vanaf 1 april in de bioscoop, in de originele en Nederlands gesproken versie. Zowel in 2D als in 3D. Meer weten? www.facebook.com/desmurfen of www.desmurfenfilm.nl

Coole tas smurfenfilm actie Alles over Kinderen

Winnen

Onder alle inzenders mogen we 3x en pakket verloten met:

Meedoen?

Stuur een mailtje naar   (klik) met als onderwerp "Smurfen". Eén inzending per huisadres.

De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Insturen is mogelijk tot 27 april 2017.

Kleurplaten

Alvast in de stemming komen? Hier vind je kleurplaten van de film Smurfen, Het Verloren Dorp. Veel plezier!

Foto van de maand

Foto Wij zijn altijd op zoek naar leuke foto's. Van je baby of peuter, van je zwangere buik, van alles wat maar met zwangerschap en kinderen te maken heeft.

Er valt helaas géén grote geldprijs of carrière als fotomodel te winnen. Wel plaatsen we de foto op de pagina foto van de maand. Hier staat ook meer informatie over hoe je zelf mee kunt doen.

De opgestuurde foto's blijven eigendom van onze site. Soms vinden we een ingezonden foto zo goed passen bij een onderwerp op deze site dat we de foto wat langer op een bepaalde pagina willen zetten. E.e.a. natuurlijk wel in overleg met de inzender van de foto.