Baby 10 maanden

Van 10 tot 11 maanden oud


Ontwikkeling baby - langs de tafel lopen
Een aantal baby’s kan nu wel langs de tafelrand lopen. Sommige kunnen los staan of misschien een paar stappen lopen. Geef je kind in ieder geval als hij net leert lopen nog geen schoenen met harde zolen aan. Met blote voetjes voelt je kind het beste hoe hij stevig op de grond kan staan. Op een koude of gladde vloer kun je hem anti-slipsokjes of zachte leren schoentjes aantrekken.

Blijf vooral vertellen wat je doet en ziet om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren. Je kind zal je niet alleen na gaan praten maar ook je gebaren imiteren. Zwaaien naar de buurvrouw, of “mmm lekker” gebaren bij het eten van een koekje.

Laat je kind spelen met activity-centers of speeltafeltjes. Lekker op knopjes drukken en kijken wat er gebeurt. Ook met blokken spelen en alles door de kamer heen gooien vindt hij geweldig. Je hebt speelgoed met veel lichtjes en belletjes waar de baby zich ook aan op kan trekken en misschien al wat tegenaan kan duwen als hij een paar stappen zet. Let op dat de wieltjes niet te snel gaan rollen zodat je kind zijn duwkar niet bij kan houden en op zijn neus valt!

Het huilen om te laten merken dat hij ergens niet blij mee is wordt nu vaak vervangen door alleen maar een boze frons, of wegkijken of weglopen.

Bekijk baby 11 maanden oud of ga terug naar ontwikkeling baby per maand

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.